Які зміни стануться з організмом, якщо ви почнете ходити босоніж

Стаття з видання Science Direct розповідає про користь такого тренду сьогодні, як “заземлення”. Він заохочує нас віднайти більш тісний зв’язок із землею через ходіння босоніж, і таким чином через стопи одержати можливість поглинати магнітні хвилі. Навіть якщо у вас немає саду - ходіть довкола будинку пішки, передають Патріоти України.

Ми розповімо, чому справді варто частіше ходити босоніж. Зрештою, хто відмовиться скинути ненависне взуття по завершенні робочого дня? А в бонусі розповімо, як найефективніше запровадити в життя таку корисну звичку.

1. Знижує негативні емоції

Ходіння босоніж вивільняє з нашого організму стрес, посилює інші системи організму — дихальну, насичує кров киснем. Повертає думками у дитинство, налаштовує на позитивне мислення.

2. Омолоджує шкіру

Важливо дозволити шкірі ніг вільно дихати, звільнити її від в’язниці взуття. Так і зайва волога виводиться, і неприємні запахи розсіюються, і грибок попереджується. Ремарка: Ходіння по піску чи бруду стане найкращим очисником та швидше допоможе боротися із забрудненнями.

3. Додає сил

Всім відомо, що у стопах знаходяться численні нервові закінчення. На них опираються такі види нетрадиційної медицини, як акупунктура й рефлексологія. Доторкаючись голими стопами до землі, ви активуєте ці закінчення, і сили та життєва енергія зростають.

4. Пом’якшується тиск на суглоби

Ще з початку віків люди вчилися виживати без взуття. При ходінні босяка організм призвичаюється до нових умов, підлаштовуючи до них і суглоби. Тому й певні види спорту, як от йога чи пілатес, практикуються без взуття.

5. Посилює захисні сили організму

Всі з нас щонайменше один раз чули від мами: “Взуйся, бо застудишся”. Та хочемо вас втішити: при ходінні босоніж зміцнюються захисні сили організму. Це стається тому, що холодна земля стимулює організм виробляти більше тепла, чим й імунна система укріплюється. Насправді такі методи чергування холоду й тепла широко розповсюджені при лікуванні обструктивних хвороб легень, в тому числі астми, й панічних атак.

6. Стимулює кровообіг

Нарешті, ходіння босоніж активує циркуляцію крові у артеріях і венах. А для ще кращого кровообігу порадимо вам ходити по холодній воді, росі, морі чи озері. Так і запалення ніг пройде.

Бонус: додаткові поради для здоров’я і краси ніг.

  • Практикуйте ходіння босоніж по 1 годині щодня (бажано по натуральних покриттях), і якщо можете, ходіть на пальцях ніг і п’ятах.
  • Займайтеся спортом без взуття, щоб зміцнити м’язи й сухожилля. Деякі компанії розробляють таке взуття, котре повторює анатомічну форму тіла при ходінні босоніж, забезпечуючи нам надійний захист.
  • Звертайте увагу на гігієну ніг, адже довготривале ходіння босоніж по тротуару чи обабіч будинку призводить сухість та затвердлість шкіри, вона може накопичувати бруд.

Які номери квартир залучають щастя й багатство - перевірте за списком

п’ятниця, 17 травень 2024, 18:56

Існує думка, що певні номери квартир і будинків здатні притягувати щастя, кохання й достаток. Розповідаємо, які номери кватир з найпотужнішою енергетикою, вони можуть зробити своїх мешканців казково багатими й неймовірно щасливими. Нумерологи рекоменду...

А ви це знали? Тонкощі варіння курячого філе, щоб воно було м’яким

п’ятниця, 17 травень 2024, 18:12

Зізнайтесь чесно, наскільки ви любите відварене куряче філе. Воно вам рідко смакує, бо виходить сухим та його важко ковтати? Переважно саме так і відбувається. Для салатних справ це нормально, а от просто так його покласти до гарніру та з’їсти бажання...