Якою стороною треба носити устілки з фольгою? Мало хто про це знає

Якщо вам треба утеплитися, то устілки з фольгою - прекрасне рішення проблеми із замерзанням ніг. Це дуже цікава річ: з одного боку розміщена фольга, а з іншого - хутро. У холодну пору з ними дійсно буде набагато тепліше, передають Патріоти України,

Але є одне АЛЕ: устілки треба правильно покласти у взуття. І, здавалося б, усе очевидно, однак спори щодо того, якою стороною їх класти, досі виникають.

Устілки з фольгою — переваги й різновиди

Щоб взимку ноги не мерзли, варто утеплити своє взуття — покласти в нього відповідні устілки. Це можуть бути:

  • Устілки з повсті — найпростіший варіант, який прекрасно зберігає тепло і при цьому вбирає зайву вологу.
  • Хутряні устілки — такі витримують доволі низькі температури, але швидко зношуються.
  • Устілки з алюмінієвою фольгою — хороші тим, що працюють за принципом термоса: тримають тепло всередині взуття, а холод не пропускають. Окрім того, за рахунок додаткового шару з фольги такі устілки можуть прослужити довше за інші види.

Як правильно покласти устілки з фольгою

Перший варіант — фольгою вниз, а теплим матеріалом — до ноги. Як це працює: фольга відбиває холод, що йде знизу, а повсть чи хутро зверху зігрівають ноги.

Втім, багато хто носить якраз навпаки — фольгою догори. Адепти цього варіанту переконані, що так само як і холод, фольга відбиває тепло, яке йде від ноги, тож у взутті стає тепліше. Проте у нас є що їм відповісти: коли устілка лежить фольгою догори, то ноги при ходьбі більше пітніють, а, значить, стають мокрими й переохолоджуються.

Тому, якщо ви багато ходите, то правильно усе ж покласти устілки у взуття фольгою донизу, якщо ж більше сидите або стоїте — то краще фольгою догори. Ось так і виходить, що єдиної правильної відповіді на наше питання немає — все залежить від ситуації.

Корисний лайфхак: Як надовго зберегти воду свіжою в пластикових пляшках

понеділок, 20 травень 2024, 19:37

Такі рекомендації допоможуть в екстрених ситуаціях зберігати воду свіжою впродовж кількох місяців. Відключення світла й води через руйнування критичної інфраструктури змушують українців тримати запаси питної та технічної води. Тому варто знати, як можн...

Психологічний тест! Ваш стиль тримання телефону розкриє вашу справжню сутність

понеділок, 20 травень 2024, 19:12

Пропонуємо цікавий тест на визначення особистості. Те, як ви тримаєте телефон, розкаже усю правду про вас. . Цей тест на визначення вашої манери тримати телефон може багато чого розповісти про ваші інтереси, характер, поведінку, сильні та слабкі сторон...