Якою стороною треба носити устілки з фольгою? Мало хто про це знає

Якщо вам треба утеплитися, то устілки з фольгою - прекрасне рішення проблеми із замерзанням ніг. Це дуже цікава річ: з одного боку розміщена фольга, а з іншого - хутро. У холодну пору з ними дійсно буде набагато тепліше, передають Патріоти України,

Але є одне АЛЕ: устілки треба правильно покласти у взуття. І, здавалося б, усе очевидно, однак спори щодо того, якою стороною їх класти, досі виникають.

Устілки з фольгою — переваги й різновиди

Щоб взимку ноги не мерзли, варто утеплити своє взуття — покласти в нього відповідні устілки. Це можуть бути:

  • Устілки з повсті — найпростіший варіант, який прекрасно зберігає тепло і при цьому вбирає зайву вологу.
  • Хутряні устілки — такі витримують доволі низькі температури, але швидко зношуються.
  • Устілки з алюмінієвою фольгою — хороші тим, що працюють за принципом термоса: тримають тепло всередині взуття, а холод не пропускають. Окрім того, за рахунок додаткового шару з фольги такі устілки можуть прослужити довше за інші види.

Як правильно покласти устілки з фольгою

Перший варіант — фольгою вниз, а теплим матеріалом — до ноги. Як це працює: фольга відбиває холод, що йде знизу, а повсть чи хутро зверху зігрівають ноги.

Втім, багато хто носить якраз навпаки — фольгою догори. Адепти цього варіанту переконані, що так само як і холод, фольга відбиває тепло, яке йде від ноги, тож у взутті стає тепліше. Проте у нас є що їм відповісти: коли устілка лежить фольгою догори, то ноги при ходьбі більше пітніють, а, значить, стають мокрими й переохолоджуються.

Тому, якщо ви багато ходите, то правильно усе ж покласти устілки у взуття фольгою донизу, якщо ж більше сидите або стоїте — то краще фольгою догори. Ось так і виходить, що єдиної правильної відповіді на наше питання немає — все залежить від ситуації.

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...

ТОП-2 помилки, через які свиняча печінка виходить жорсткою та гіркою

четвер, 21 листопад 2024, 16:12

Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...