Якщо є конденсат на вікнах: ТОП-4 поради, як цього позбутись

Взимку вікно може стати одним із джерел поширенню грибка і цвілі, якщо на ньому є конденсат. У таких випадках треба дотримуватись декількох важливих порад, передають Патріоти України.

Щоб уникнути цієї неприємної "мокрої" ситуації на вікнах, є п'ять лайфхаків від сайту Побут, аби у холодний період не збирався конденсат на вікнах. Вони потребують фінансових вкладень.

Зменшити підвіконня. Люди, які бажають вирощувати рослини на підвіконні, часто вимагають, щоб підвіконня було дуже широким, що перекриває надходження тепла від батареї до скла. Ширину підвіконня рекомендується робити такою, щоб вона не закривала опалювальний прилад: так скло буде нагріватися і конденсат випаровуватиметься.

Створити конвекційний екран. Для цього потрібно під кутом 30-60 ° встановити невеликі панелі, які будуть направляти тепле повітря від опалювального агрегату до віконної системи.ї

Встановити вентиляційний клапан. Серед сучасних пластикових вікон деякі моделі мають вбудовані клапани, де відбувається повітрообмін і видаляється зайва волога в приміщенні. Але якщо ні, то можна облаштувати конструкцію самостійно.

Додати нагрівальні елементи. Якщо система центрального опалення не дає достатньо тепла, слід використовувати додаткові електроприлади й по можливості розміщувати їх біля вікон, щоб вони добре прогрівалися і на склі не накопичувався конденсат.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...