Якщо хочете схуднути: Що не варто їсти на сніданок

Щоб налаштувати себе на успішне схуднення, дуже важливо вибирати продукти для сніданку, які забезпечать ваш організм необхідною енергією. За словами Eatthis, дієтологи наголошують на важливості починати свій день з продуктів з високим вмістом білка або цільнозернових продуктів, багатих на клітковину, щоб стабілізувати рівень цукру в крові та сприяти насиченню.

Уникаючи додавання цукру і віддаючи перевагу цільним харчовим продуктам, таким як фрукти та овочі, ви можете зробити більш розумний вибір сніданку. Однак не менш важливо знати про шкідливі продукти, які можуть перешкоджати вашому прогресу у схудненні.

Традиційні продукти для сніданку, такі як млинці, вафлі та пластівці, можуть бути приємними, але вони часто містять багато вуглеводів і не мають достатньої кількості поживних речовин. Ці продукти можуть призвести до стрибків рівня цукру в крові, підвищеної тяги до солодкого і, зрештою, до збільшення ваги.

Бублики, незважаючи на свою популярність, також не є ідеальним продуктом для схуднення. Один підсмажений бублик з вершковим сиром може містити велику кількість вуглеводів і не містить клітковини, що незабаром викликає відчуття голоду і може призвести до набору ваги.

Пластівці, ще один поширений варіант сніданку, часто містять доданий цукор і не містять клітковини. Їх вживання може призвести до стрибків рівня цукру в крові, посилення тяги до їжі, великих порцій і небажаного збільшення ваги. Так само пончики, кекси та тістечка, незважаючи на їхній розмір, можуть бути калорійними та містити мало білків і клітковини, що, зрештою, не забезпечить довготривалого відчуття ситості.

Сніданки з фаст-фуду або ресторанів, включаючи бутерброди, також не є найкращим вибором. Зазвичай вони містять багато калорій, нездорових інгредієнтів, насичених жирів і натрію, що сприяє збільшенню ваги і може призвести до серцево-судинних захворювань.

Вас може зацікавити:Катерина Тишкевич назвала Ірину Фаріон "хворою людиною": в побуті кожен сам обирає, якою мовою спілкуватися

Десерти з асаї, які позиціонуються як здоровий вибір, оманливі та можуть містити багато цукру, що потенційно може призвести до збільшення ваги та стрибків інсуліну. Ви можете з'їсти чашку з асаї, доповнивши її лише одним фруктом з горіховим маслом або горіхами. Це краща альтернатива гранолі, сухофруктам, Нутеллі або шоколадній стружці.

Зловживання млинцями, вафлями або печивом може принести тимчасове задоволення, але ці продукти часто містять рафіноване борошно і солодкі начинки. Вони не містять поживних речовин і можуть спричинити швидкий стрибок рівня цукру в крові, залишаючи вас голодними невдовзі після споживання. Печиво, зокрема, пропонує порожні калорії та жири, не забезпечуючи необхідну клітковину, білок та поживні речовини, щоб ви відчували себе ситими протягом усього ранку.

Фруктовий сік, хоча і здається корисним, містить багато цукру і не містить клітковини, яка є в цілих фруктах. Це може призвести до швидких стрибків рівня цукру в крові та збільшення споживання калорій. Вибір на користь цілих фруктів або приготування свіжовичавленого соку в домашніх умовах є кращою альтернативою магазинним.

Є секрет! Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

понеділок, 8 липень 2024, 13:12

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України. Також важливо зберегти яскравий червоний його колір. Багато хто додає до борщу ложку столового оцту....

Дуже шкідливі! Названо продукти, які не можна їсти часто - закупорюють артерії

понеділок, 8 липень 2024, 12:30

Дослідження показують, що деякі продукти можуть спричинити закупорку артерій при регулярному споживанні. Важливо знати, чого слід уникати, щоб зберегти здоров'я, передають Патріоти України. Закупорка артерій виникає через накопичення бляшок, що обмежує...