Якщо хочете схуднути: ТОП-8 продуктів, які пригнічують апетит

Ви щодня думаєте, що поїсти, адже голод постійно долає вас? Можливо, ви їсте неправильну їжу, яка швидко переробляється, і при цьому організм не відчуває ситості.

Подробиці

Представляємо вам список продуктів, здатних надовго вгамувати бажання наступного перекусу.

Мигдаль

Одна жменя мигдалю є багатим джерелом антиоксидантів, вітаміну Е та магнію. Доведено, що мигдаль чудово допомагає позбутися відчуття голоду, що також є чудовим способом боротьби із зайвою вагою. Тому завжди майте під рукою пачку мигдалю для перекусу.

Помірна кількість кави може допомогти покращити метаболізм та придушити апетит. У чому тоді секрет кави? Відповідь проста – це кофеїн у поєднанні з антиоксидантами з кавових зерен. Тільки не забувайте, що цей корисний для здоров’я ефект можна швидко зіпсувати, додавши занадто багато цукру, вершків, шоколаду чи молока.

Імбир
Протягом століть люди використовували дивовижні властивості кореня імбиру для покращення роботи травної системи. Імбир діє як стимулятор, який дає тілу енергію, покращує травну функцію, швидко вгамовуючи голод. Все, що вам потрібно зробити, це додати корінь імбиру в коктейль щоранку або пити імбирний чай.

Авокадо
Цей екзотичний фрукт багатий на клітковину і мононенасичені жири, які відмінно підходять для придушення апетиту, але за умови, що ми їмо цей екзотичний фрукт в помірних кількостях. Фактично, після надходження певної кількості жиру в організм мозок посилає сигнали про те, що шлунок повний і більше немає голоду.

Перець чилі (кайєнський перець)
Вже підтверджено, що лише половина чайної ложки меленого перцю може сприяти покращенню метаболізму та збільшенню кількості спалених калорій. Дрібку перцю можна додавати в салат, до м’яса або риби.

Яблука

Яблука всіх сортів допомагають побороти почуття голоду з кількох причин. По-перше, вони наповнені розчинною клітковиною та пектином, що допомагає швидко досягти почуття ситості. По-друге, яблука регулюють рівень глюкози, підвищують рівень енергії. Відкушуючи шматочок за шматочком, повільно пережовуйте м’якоть фрукта. Це пояснюється тим, що організму потрібен час, щоб зрозуміти, голодний він чи ні, тому повільно з’їдаючи яблуко, ви швидше досягнете потрібного почуття.

Вода
Найпростіший спосіб приборкати апетит – випити 1-2 склянки чистої води. Науково доведено, що випиваючи таку кількість рідини перед кожним прийомом їжі, люди їли набагато менше і швидше отримували почуття ситості.

Темний шоколад

Ви любите молочний шоколад, шоколад з горіхами, але не можете контролювати кількість насолоди, що з’їдається? Спробуйте з’їдати лише 1-2 шматочки темного шоколаду на день, який містить більше 70% какао. Саме така невелика кількість темного шоколаду допоможе зменшити почуття голоду, а гіркий присмак у роті змусить організм забути про перекус. Не кажучи вже про те, що стеаринова кислота, що міститься в цьому десерті, уповільнює травлення і допомагає вам почуватися ситим протягом тривалого часу.

А ви це знали? Чи може боліти голова від кондиціонера і як цього уникнути

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:53

Кондиціонер - справжній порятунок у літню спеку. Він дарує прохолоду, створюючи комфортний мікроклімат у приміщенні. Однак, як і будь-який інший пристрій, він має свої недоліки. Одним із них є головний біль, на який часто скаржаться люди, що використов...

А ви це знали? Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:12

передають Патріоти України. Фарш використовується для приготування різних смачних страв, . На його основі готують котлети, пельмені, фаршировані перці, голубці та інші традиційні страви. Найчастіше кулінари рекомендують самостійно готувати фарш із м’яс...