Якщо мрієте про одруження - не робіть так: Ось що народні прикмети забороняють незаміжнім дівчатам

Чи не найбільше народних забобонів пов’язані з заміжжям. Сімейне щастя буває іноді крихким та нестабільним, а у давнину лишитися у дівках вважалося чи не найбільшим соромом, тож заміжжя швидко обросло безліччю прикмет, передають Патріоти України.

Для незаміжньої дівчини існував цілий список заборон: не можна сидіти на кутку столу чи ходити босоніж вдома. Що народні прикмети забороняють незаміжнім дівчатам – читайте у матеріалі OBOZ.UA.

Забобони про застілля

Найпопулярніша прикмета стосується обіднього столу. Під час сімейних вечерь чи будь-яких святкових застіль незаміжній дівчині не радять сідати на кутку столу – так, кажуть, вона ніколи не зустріне свою долю. Є й інша версія забобону, що нівелює негативне значення: кажуть, ця прикмета діє тільки якщо за столом присутні більше двох чоловіків.

Забобони про взуття

Наші предки казали, що дівчині на виданні не можна ходити босоніж вдома. За повір’ями, це може відлякати удачу в особистому житті. Тож незаміжнім радять одягати вдома шкарпетки чи капці.

Забобони про одяг

Речі, одягнені навиворіт, часто пов’язували з неприємностями. Якщо це трапилося випадково, і ви одразу перевдяглися – можна не боятися негативних значень, однак незначних труднощів протягом дня навряд чи вдасться оминути. А от якщо незаміжня дівчина весь день проходить в одязі навиворіт, наприклад, шкарпетках чи білизні, то нічого доброго ця прикмета не віщує. Кажуть, так дівчина відлякує свою долю.

Забобони про парфуми

Доволі незвична прикмета, але прихильники забобонів кажуть, що дівчині не можна користуватися парфумами, термін придатності яких вийшов. Так вона, мовляв, "застрягає в кільці минулого" і не може зустріти справжнє щастя. Забобони забобонами, але використання протермінованих парфумів шкідливо для здоров’я.

Психологічний тест: Виберіть сукню - і дізнайтеся, що про вас думають

неділя, 19 травень 2024, 21:07

Деталі. Бажано уявити, ніби ви поспішаєте на урочистий захід і вам терміново потрібно зібрати модний аутфіт із запропонованих варіантів. Уважно подивіться на кожну з чотирьох суконь на зображенні нижче, але не фокусуйтеся надто довго — намагайтеся вибр...

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...