Якщо раптом агресія РФ! Тривожна валіза: ТОП-50 речей, які потрібно взяти з собою

На фоні загрози вторгнення Росії в Україну у Мережі активно обговорюють необхідність так званої тривожної валізи. Вона має бути зібрана на випадок раптової евакуації, передають Патріоти України.

За словами інструктора з виживання Сергія Вишневського на тренінгу "Антистрес січня 2022", зручніше скласти речі першої необхідності у легкий 100-літровий рюкзак. Валіза на колесах буде зайвим навантаженням у разі евакуації.

Крім того, варто складати речі, які перевірені практикою. Тобто ті, що ви вже використовували, а не принесли в упаковці із магазину.

"Думка, що у вас тривожна валіза має бути на папері, і ви її складете за 10 хвилин - це ід***изм. Бо ви можете прокинутись вночі в задимленому приміщенні, і терміново треба буде в трусах вискочити на вулицю", - наголосив Вишневський.

Що має бути у тривожній валізі

Для гігієни: мило, туалетний папір, серветки спиртові, зубна щітка, зубна паста, дзеркальце, рушник, ЗІП пакет та водостійка сумка органайзер, щоб скласти ці всі речі.

Сигналізація та освітлення: ліхтарик налобний, ліхтарик ручний, свисток, прапор України, паракорд, кресало, ніж "Чугайстер", мультитул, комплект "Характерник" (лопата, мачете, лучкова пилка та ще 12 інструментів в одному комплекті).

Захист: окуляри, килимок-сидушка, бахіли.

Для кухні: пальник газовий, балон газовий маленький, горнятко сталеве, казанок, ложка, титанова пічка та вітрозахист для газового пальника, запальничка газова, мінеральна вода, фільтр для очищення води.

Зв'язок та енергетика: сім-карти кількох операторів зв'язку, пауербанк-зарядка, сонячна панель, акумулятори ААА, акумулятори 18650.

Навігація: паперова карта України, компас планшетний, годинник наручний, олівець будівельний, вологозахищений блокнот.

Документи: флешка USB, флешка-картридер, карта пам'яті, паспорт внутрішній та біометричний, ІНН, військовий білет, документи на нерухомість, фото рідних та близьких з написами на зворотній стороні.

Аптечка: тактична по стандарту IFAK в повному сборі.

Укриття: каремат, спальник зимовий, намет двомісний.

Вишневський додав, що такої тривожної валізи вистачить для сім'ї. Коштуватиме повний набір речей понад 45 тисяч гривень. Вага комплекту - близько 24 кілограмів.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...