"Якщо тенденція збережеться": Українців попередили про проблеми з популярною крупою - можливий дефіцит

Цього року аграрії скоротили площі посівів гречки, крім того, погода не була сприятливою для врожаю. А це значить, що очікується дефіцит гречки в Україні. Про це AgroPortal.ua повідомив виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий, передають Патріоти України.

За попередніми даними, сьогодні в країні залишилося 25 млн осіб, і якщо врахувати, що середній показник споживання гречки однією людиною за останні 5 років становить 3 кг, то виходить, що потреба внутрішнього ринку становить 75 тисяч тон.

"А валовий збір, який прогнозують у Міжнародній асоціації гречки, становить 90 тисяч тон, відповідно, забезпечення внутрішнього ринку буде на рівні 60 тисяч тон гречаної крупи. Таким чином, цьогорічний урожай не покриє потреби українського ринку", - сказав Громовий.

Гречка вже восени може зрости у ціні. "Якщо тенденція до скорочення посівів збережеться і наступного року, то ціни знову можуть повернутися до тризначних чисел, як це було наприкінці 2022 – на початку 2023 року", - зазначив директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОВА Олег Сидоров.

Варто знати! Чому не можна розряджати батарею телефона до нуля

неділя, 1 вересень 2024, 14:00

Під час відключень електроенергії, які знов почастішали в Україні через варварські обстріли російських окупантів, часом доводиться розряджати батареї гаджетів до нуля. Але наскільки це безпечно робити у тих же смартфонах, передають Патріоти України. Іс...

А ви це знали? Як помідори корисніші - червоні чи жовті

неділя, 1 вересень 2024, 13:00

Крім різниці в кольорі червоні та жовті помідори відрізняються складом, а кожен сорт має свої унікальні переваги, пише ТСН, передають Патріоти України.