Курячі яйця часто використовують при приготуванні домашньої випічки. У рецептах саме вони відповідають за однорідну текстуру, приємну пухкість тесту та гарний відтінок страви, передають Патріоти України.
Однак слід пам’ятати, що яйця можуть зробити випічку жорсткішим. Також десертами з використанням продукту не можна поласувати постом. Випікання з яйцями не можуть вживати і шанувальники рослинного харчування. Але досвідчені кулінари придумали купу хитрощів, як приготувати ідеальну випічку і без цього продукту. Разом з Рixelinform розповімо, як можна випікати смачні десерти без яєць.
Дуже простий спосіб приготувати якісну та корисну випічку – насіння чиа. Деякі посилають ложку насіння в кавомолку, доводять до порошку, змішують з водою і відправляють у тісто. Інші просто заливають насіння водою у співвідношенні 1 до 2,5 і чекають на п’ять хвилин. Схожий ефект має насіння льону. Але їхній смак у готовій випічці може відчуватися.
Соєвий лецитин – цікавий продукт, який можна придбати у спеціалізованих магазинах, проте він дуже простий у використанні. Щоб замінити їм яйця, необхідно розвести ложку лецитину у такій кількості води. Одна ложка замінює одне куряче яйце. Для заміни яєць заведено використовувати банани, що сильно перезріли. Їх легко подрібнюють до стану пюре за допомогою звичайної виделки. Кількість компонента визначається за консистенцією тесту.
Фільтри витяжки накопичують жир під час готування - це їхня основна функція. Але з часом вони настільки закупорюються, що перестають ефективно працювати, передають Патріоти України. Фахівці радять чистити витяжні фільтри кожні 2–3 місяці, а якщо ви час...
Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...