Якщо волосся не росте: ТОП-6 ознак, які говорять про те, що настав час бити на сполох

У волосся є один серйозний недолік - воно росте дуже повільно (от би вага поводилася так само!). Іноді настільки, що можна задатися питанням - а воно, бува, не оголосило страйк? На думку перукарів, є шість ознак, які свідчать про те, що час бити на сполох, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Ви не бачите "дитячих" волосків

Це крихітні й тонкі волоски, які можна помітити на лобі, потилиці або на маківці в районі проділу — вони трохи нагадують пух. Таке "нове" волосся має постійно з'являтися з фолікулів, і якщо цей процес зупинився, то це означає, що щось пішло не так.

Волосся не випадає

Звучить трохи парадоксально, правда? Але, за словами експертів, випадіння старого волосся — це нормальний хід звільнення фолікулів для нового. Якщо раптом він припинився, то це привід для занепокоєння. Втім, і надмірна втрата волосся теж є червоним прапорцем, тож стежте за тим, щоб на гребінці його залишалася приблизно однакова кількість.

Шкіра голови в поганому стані

Ключ до росту волосся — це здорова шкіра голови. Якщо вона лущиться, стала чутливою або занадто сухою, то це не може не вплинути на стан вашої зачіски. Перевірте, чи правильно ви доглядаєте за скальпом — це дуже важливо!

Волосся перестало блищати

Блиск — наочний доказ того, що шкіра голови виділяє достатню кількість олії — а це означає, що вона здорова і функціонує так, як годиться, а без цього ріст волосся неможливий.

Волосся стало тьмяним

Трансформація кольору волосся — нормальний процес. Зазвичай відтінок змінюється кожні сім років. Але якщо раптом пасма стали тьмяними так швидко, що у вас в телефоні збереглися селфі зі "старим" кольором, то локони пора лікувати.

У вас з'явилася лупа

Почали помічати на плечах білі пластівці? Це або лупа, або лущення: перша є симптомом себорейного дерматиту, друге говорить про надмірну сухість шкіри. Справлятися з цими проблемами треба різними способами, але обидві вони свідчать, що шкіра голови нездорова, що позначатиметься на рості волосся.

Психологічний тест: Оберіть трамвай і дізнайтесь, коли ваша найзаповітніша мрія здійсниться

понеділок, 20 травень 2024, 10:13

З настанням тепла всім нам хочеться весняної магії та дива. А ще - здійснення всіх бажань. Пропонуємо вам відкрити завісу невідомого та дізнатися, коли здійсняться ваші бажання. Хто знає, можливо, ви знаходитеся до своєї мети набагато ближче, ніж здаєт...

Дачникам на замітку! Місячний посівний календар на травень 2024 року

понеділок, 20 травень 2024, 9:59

Дізнайтеся сприятливі для цього дні в місячному посівному календарі на травень 2024 року. Він допоможе максимально ефективно використовувати час у городі і саду. Завдяки місячному посівному календарю ви отримаєте корисну інформацію про найкращі дні, в ...