Якщо заїдають комарі - кілька способів без хімії позбутися настирливих комах

З настанням теплої погоди активізувалися різні комахи, у тому числі комарі. Існує багато засобів, які допомагають протистояти цим кровопивцям.

Так, для того, щоб перебити природний запах людини, яка приваблює комарів, можна використовувати різні ефірні олії. Підійдуть: евкаліпт, гвоздика, аніс, апельсин, кедр, лаванда, чайне дерево, герань, м'ята, чебрець, пише doc.ua.

Способи застосування:

- Арома-лампа: додайте в чашу 5−7 крапель ефірної олії, гарячої води та запаліть свічку.
- Ароматичні свічки: зробіть самі або візьміть вже готову свічку, додайте до неї кілька крапель ефірної олії, наприклад цітронели, і запаліть.
- Серветка з оліями: просочіть сумішшю води та вибраних ефірних олій тканинну серветку (рушник) і покладіть її біля ліжка перед сном. Вночі ви спатимете спокійно.

Також ефективним засобом проти комарів є лимон із гвоздикою. Комахи негативно сприймають аромат цитрусів, особливо лимона. У поєднанні із гвоздикою цей запах помітно збільшується. Крім того, насичений аромат прянощі сприяє дезорієнтації у просторі та знищенні здатності комарів відчути людську кров.

Для того, щоб досягти такого ефекту, візьміть лимон і розріжте його навпіл, а в дві половинки вставте по 5−8 штучок сухої гвоздики. Якщо вдома є тільки бутони гвоздики — залийте п'ять грамів гарячою водою і дайте настоятися 15−20 хвилин, потім нанесіть собі на шкіру за допомогою розпилювача.

Проти комарів можна використати і ваніль. Мало хто знає, але комахам не подобається приємний для людей запах ванілі. Як використовувати засіб? Розведіть чайну ложку ваніліну у склянці води, змочіть ватяний тампон і протріть відкриті ділянки шкіри. Ванільною водою також можна обприскувати одяг чи приміщення.

Ще одним засобом проти комарів є базилік. Базилік підходить для вирощування будинку, тому що він невибагливий, росте і взимку, і влітку, симпатично виглядає та приємно пахне. При цьому ще й відлякує комарів та мух. Його можна вирощувати в горщиках або контейнерах як на підвіконні, так і на вулиці. А з його свіжого листя можна приготувати ефективний спрей-репелент: для цього його слід замочити в окропі на кілька годин, а потім змішати зі спиртом.

Хорошими і доступними засобами для відлякування комарів може бути базилік з черемхою. Дрібно наріжте свіже листя та квіти рослин і просто розкладіть їх по кімнаті. Також можна зробити стрічку, яка допоможе позбавитися надокучливих комах. Для цього знадобиться папір, на який треба нанести крохмальний або желатиновий клей і обсипати подрібненим листям черемхи або базиліка.

Лаванда має той самий ефект, що й базилік. Просто розмістіть її в місцях імовірної появи комах — комарів, метеликів та молі — і забудьте про їхнє вторгнення.

Для боротьби з комарами підійде м'ята. Комарі, мурахи, мухи, блохи та миші назавжди забудуть дорогу до будинку, якщо ви розкладете висушену м'яту на своєму підвіконні. Також із неї можна приготувати спрей-репелент.

Якщо ви знаходитесь на природі, то врятувати від надокучливих комах на природі можуть ялинові або соснові шишки, які потрібно кинути в багаття. Аналогічний ефект матиме і трохи підсушена хвоя ялівцю. Запах кедрової олії відлякує комарів, мух і навіть тарганів, що робить його чудовим рішенням як на природі, так і в квартирі.

А ви це знали? Заряджання смартфона можна прискорити натисканням лише однієї кнопки

четвер, 9 травень 2024, 18:45

Наразі багато людей користуються смартфонами, але зазвичай ігнорують сім правил правильної зарядки гаджета. Втім, бувають випадки, коли телефон потрібно дуже швидко зарядити. Виявляється, достатньо натиснути на смартфоні одну кнопку, щоб зарядка відбув...

Дізнайтеся свій душевний стан - тест у картинці

четвер, 9 травень 2024, 18:12

Душевний стан людини не визначається його настроєм або характером. Цей показник залежить від наявності негативних емоцій і переживань, а також від того, як людина на них реагує. Часто ми настільки глибоко ховаємо почуття, що самі насилу можемо оцінити ...