Яку техніку не можна включати в подовжувач, щоб не призвести до біди

Подовжувачі є в кожному будинку і часто навіть у великій кількості. Однак не всі знають, яку побутову техніку до них можна підключати.

Вони діляться на малопотужні (до 1 000 Вт), середньопотужні (до 2 200 Вт) і потужні – (від 2 200 Вт). Уточнювати інформацію варто у виробника. Однак є побутова техніка, яку не можна підключати до подовжувача, незалежно від його потужності.

Техніка, яку не можна включати в подовжувач

– холодильники (споживають занадто багато електроенергії);
– пральні машини та сушарки;
– мікрохвильова піч;
– кавоварка;
– тостер;
– обігрівач.

Напередодні холодів багатьох цікавить, чи можна включати обігрівач через подовжувач? Однак такі потужні прилади рекомендують завжди підключати до стаціонарної розетки, тому що вони можуть привести до перевантаження подовжувача. Якщо у нього немає автоматичного відключення, то він може перегрітися.

Категоричність стосується і того, чи можна включати подовжувач в подовжувач. Досвідчені електрики попереджають, що це підвищує ризик пожежі.

Водночас не варто навіть сумніватися в тому, чи можна включати комп'ютер в подовжувач. Варто використовувати пристрої з мережевим фільтром і автоматичним відключенням, щоб зберегти дорогу техніку.

Можливо вас здивує, але відповідь на питання, чи можна підключати телевізор через подовжувач, буде негативною. Його потрібно живити виключно від розетки, оскільки у телевізора вилка із заземленням і подовжувач не буде досить безпечним варіантом.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...