Яку техніку не можна включати в подовжувач, щоб не призвести до біди

Подовжувачі є в кожному будинку і часто навіть у великій кількості. Однак не всі знають, яку побутову техніку до них можна підключати.

Вони діляться на малопотужні (до 1 000 Вт), середньопотужні (до 2 200 Вт) і потужні – (від 2 200 Вт). Уточнювати інформацію варто у виробника. Однак є побутова техніка, яку не можна підключати до подовжувача, незалежно від його потужності.

Техніка, яку не можна включати в подовжувач

– холодильники (споживають занадто багато електроенергії);
– пральні машини та сушарки;
– мікрохвильова піч;
– кавоварка;
– тостер;
– обігрівач.

Напередодні холодів багатьох цікавить, чи можна включати обігрівач через подовжувач? Однак такі потужні прилади рекомендують завжди підключати до стаціонарної розетки, тому що вони можуть привести до перевантаження подовжувача. Якщо у нього немає автоматичного відключення, то він може перегрітися.

Категоричність стосується і того, чи можна включати подовжувач в подовжувач. Досвідчені електрики попереджають, що це підвищує ризик пожежі.

Водночас не варто навіть сумніватися в тому, чи можна включати комп'ютер в подовжувач. Варто використовувати пристрої з мережевим фільтром і автоматичним відключенням, щоб зберегти дорогу техніку.

Можливо вас здивує, але відповідь на питання, чи можна підключати телевізор через подовжувач, буде негативною. Його потрібно живити виключно від розетки, оскільки у телевізора вилка із заземленням і подовжувач не буде досить безпечним варіантом.

А ви це знали? Чи шкідливо приймати душ щодня

середа, 2 квітень 2025, 18:56

Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...

Це може шокувати! Які продукти збільшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

середа, 2 квітень 2025, 18:26

Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...