У період, коли є багато різноманітних свіжих фруктів та ягід, десерти з желе особливо актуальні. Готуються вони досить швидко і не потребують особливих кулінарних здібностей. І. при цьому, виходять дуже смачними. Але потрібно врахувати, що не всі фрукти підходять для приготування желе, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, з чого приготувати желе не вийде. Воно просто не застигне. Фруктом, який не варто використовувати для приготування желе, є ківі. Чому не застигає желе з ківі
Цей плід дуже привабливий та смачний, але для желе не підходить. Все через те, що в його складі міститься фермент, який руйнує цілісність желатину – папаїн. Вдалий десерт приготувати не вийде.
Схожі властивості мають:агрус
Тому від них також краще відмовитись. якщо ви хочете, щоб желе застигло.
Але врятувати десерт можна
Якщо желе проварити або просто обдати кип'ятком – ензими руйнуються і не зможуть перешкодити застиганню.
Що допоможе врятувати желе, яке не застигає
Дуже часто буває, що желе просто не застигає. І часто причиною є не самі фрукти, а сама технологія приготування. Але ситуацію можна виправити:
Чи знали ви, що деякі прості прикмети можуть вплинути на ваше фінансове становище? Багато хто не звертає уваги на дрібні знаки, які можуть передвіщати прибуток або навіть виграш! Ось топ-7 прикмет, які точно принесуть вам гроші - перевірте, чи вже ви ї...
Дослідники США заявляють, що вітамін B3 (нікотинамід) може стати справжнім щитом від раку шкіри. Нове дослідження показало, що регулярний прийом цієї добавки знижує ризик розвитку хвороби та запобігає її рецидиву у пацієнтів, які вже мали один випадок ...