
У період, коли є багато різноманітних свіжих фруктів та ягід, десерти з желе особливо актуальні. Готуються вони досить швидко і не потребують особливих кулінарних здібностей. І. при цьому, виходять дуже смачними. Але потрібно врахувати, що не всі фрукти підходять для приготування желе, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, з чого приготувати желе не вийде. Воно просто не застигне. Фруктом, який не варто використовувати для приготування желе, є ківі. Чому не застигає желе з ківі
Цей плід дуже привабливий та смачний, але для желе не підходить. Все через те, що в його складі міститься фермент, який руйнує цілісність желатину – папаїн. Вдалий десерт приготувати не вийде.
Схожі властивості мають:агрус
Тому від них також краще відмовитись. якщо ви хочете, щоб желе застигло.
Але врятувати десерт можна
Якщо желе проварити або просто обдати кип'ятком – ензими руйнуються і не зможуть перешкодити застиганню.
Що допоможе врятувати желе, яке не застигає
Дуже часто буває, що желе просто не застигає. І часто причиною є не самі фрукти, а сама технологія приготування. Але ситуацію можна виправити:
Ви коли-небудь замислювалися, що може розповісти про вас простий тест на особистість? Це маленьке дослідження розкриє несподівані сторони вашого характеру.Незалежно від того, що саме ви побачили на малюнку передусім, кожен варіант говорить щось унікаль...
В Україні інспектори виявили понад 24 тисячі одиниць дитячої продукції, яка загрожує здоров’ю. Частина іграшок може викликати токсичні реакції та травмувати дитину. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, передають Патріоти України. Протягом 2025 року ...