
У період, коли є багато різноманітних свіжих фруктів та ягід, десерти з желе особливо актуальні. Готуються вони досить швидко і не потребують особливих кулінарних здібностей. І. при цьому, виходять дуже смачними. Але потрібно врахувати, що не всі фрукти підходять для приготування желе, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, з чого приготувати желе не вийде. Воно просто не застигне. Фруктом, який не варто використовувати для приготування желе, є ківі. Чому не застигає желе з ківі
Цей плід дуже привабливий та смачний, але для желе не підходить. Все через те, що в його складі міститься фермент, який руйнує цілісність желатину – папаїн. Вдалий десерт приготувати не вийде.
Схожі властивості мають:агрус
Тому від них також краще відмовитись. якщо ви хочете, щоб желе застигло.
Але врятувати десерт можна
Якщо желе проварити або просто обдати кип'ятком – ензими руйнуються і не зможуть перешкодити застиганню.
Що допоможе врятувати желе, яке не застигає
Дуже часто буває, що желе просто не застигає. І часто причиною є не самі фрукти, а сама технологія приготування. Але ситуацію можна виправити:
Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...
Скорочення калорій стає популярним способом схуднення, але далеко не всі розуміють, як воно впливає на організм. Різке обмеження їжі може мати як короткострокові, так і довгострокові наслідки для здоров’я, передають Патріоти України. Від гормональних з...