У період, коли є багато різноманітних свіжих фруктів та ягід, десерти з желе особливо актуальні. Готуються вони досить швидко і не потребують особливих кулінарних здібностей. І. при цьому, виходять дуже смачними. Але потрібно врахувати, що не всі фрукти підходять для приготування желе, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, з чого приготувати желе не вийде. Воно просто не застигне. Фруктом, який не варто використовувати для приготування желе, є ківі. Чому не застигає желе з ківі
Цей плід дуже привабливий та смачний, але для желе не підходить. Все через те, що в його складі міститься фермент, який руйнує цілісність желатину – папаїн. Вдалий десерт приготувати не вийде.
Схожі властивості мають:агрус
Тому від них також краще відмовитись. якщо ви хочете, щоб желе застигло.
Але врятувати десерт можна
Якщо желе проварити або просто обдати кип'ятком – ензими руйнуються і не зможуть перешкодити застиганню.
Що допоможе врятувати желе, яке не застигає
Дуже часто буває, що желе просто не застигає. І часто причиною є не самі фрукти, а сама технологія приготування. Але ситуацію можна виправити:
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...