У період, коли є багато різноманітних свіжих фруктів та ягід, десерти з желе особливо актуальні. Готуються вони досить швидко і не потребують особливих кулінарних здібностей. І. при цьому, виходять дуже смачними. Але потрібно врахувати, що не всі фрукти підходять для приготування желе, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, з чого приготувати желе не вийде. Воно просто не застигне. Фруктом, який не варто використовувати для приготування желе, є ківі. Чому не застигає желе з ківі
Цей плід дуже привабливий та смачний, але для желе не підходить. Все через те, що в його складі міститься фермент, який руйнує цілісність желатину – папаїн. Вдалий десерт приготувати не вийде.
Схожі властивості мають:агрус
Тому від них також краще відмовитись. якщо ви хочете, щоб желе застигло.
Але врятувати десерт можна
Якщо желе проварити або просто обдати кип'ятком – ензими руйнуються і не зможуть перешкодити застиганню.
Що допоможе врятувати желе, яке не застигає
Дуже часто буває, що желе просто не застигає. І часто причиною є не самі фрукти, а сама технологія приготування. Але ситуацію можна виправити:
Замість того, щоб уникати абсолютно всіх жирів, варто враховувати, що деякі з них, такі як мононенасичені та поліненасичені жири, дуже корисні для здоров’я. Вони допомагають покращити серцево-судинну систему та можуть знизити рівень поганого холестерин...
Американський блогер і досвідчений автомеханік Скотті Кілмер поділився порадою, яка допоможе подовжити ресурс автомобільного двигуна. Про це він розповів на своєму Youtube, передають Патріоти України. За його словами, популярна функція старт/стоп, що в...