Який інгредієнт додати у тісто, щоб піца вийшла м'якою та ніжною - кулінарна хитрість

Піца стала однією з найулюбленіших страв не лише в Італії, а й у всьому світі. Випічку можна купити, але краще зробити своїми руками, адже це так просто, передають Патріоти України.

Пропонуємо простий рецепт тіста, яке виходить м'яким та дуже смачним – з будь-якою начинкою.У класичному варіанті піца готується на безріжжовому тісті. Однак пишнішою і ситнішою вона вийде на здобному. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 200 мл теплої води;
  • 350 г пшеничного борошна;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

В першу чергу потрібно приготувати опару. Для цього з'єднайте воду, цукор, дріжджі та столову ложку борошна, розмішайте та накрийте рушником. Залишіть на 15 хвилин – щоб дріжджі активувалися.

Потім додайте сіль, і головний інгредієнт – оливкову олію, яка зробить тісто ніжнішим та еластичнішим. Просійте борошно, але не вводьте його відразу. Додавайте потроху, щоб не забити тісто – воно має бути повітряним. Борошна може знадобитися трохи більше або менше від зазначеної норми.

Вимішуйте тісто до того моменту, коли воно перестане липнути до рук. Покладіть його в миску, змащену оливковою олією. Накрийте ємність харчовою плівкою та залиште на 40 хвилин. За цей час тісто збільшиться вдвічі. Розділіть його на дві частини, розкотіть до потрібної форми та сформуйте бортики.

Залишається викласти начинку, залишити на 15 хвилин, після чого відправити в духовку. Піца випікається максимум 15 хвилин за температури 180-200 градусів

Найгірший час для покупки смартфонів: Експерти розповіли, що відбувається на ринку наймасовіших гаджетів

четвер, 4 вересень 2025, 18:45

Ціни скоро мають впасти. З'явився прогноз коли це станеться. Ті, хто планує оновити смартфон мають знати, що наразі найгірший час для покупки. За кілька тижнів вийдуть нові флагмани, а на старі моделі з'являться чималі знижки. Індустрія слідує передбач...

Є секрет! Як пити каву зранку і не шкодити шлунку - поради експертів

четвер, 4 вересень 2025, 18:13

Ранкова кава - незмінний ритуал для багатьох. Проте інколи вона може викликати розлад шлунка, печію або тривожність. Експерт з функціонального харчування Гретхен Лідикер пояснює, як насолоджуватися кавою без неприємних наслідків, передають Патріоти Укр...