Який інгредієнт додати у тісто, щоб піца вийшла м'якою та ніжною - кулінарна хитрість

Піца стала однією з найулюбленіших страв не лише в Італії, а й у всьому світі. Випічку можна купити, але краще зробити своїми руками, адже це так просто, передають Патріоти України.

Пропонуємо простий рецепт тіста, яке виходить м'яким та дуже смачним – з будь-якою начинкою.У класичному варіанті піца готується на безріжжовому тісті. Однак пишнішою і ситнішою вона вийде на здобному. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 200 мл теплої води;
  • 350 г пшеничного борошна;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

В першу чергу потрібно приготувати опару. Для цього з'єднайте воду, цукор, дріжджі та столову ложку борошна, розмішайте та накрийте рушником. Залишіть на 15 хвилин – щоб дріжджі активувалися.

Потім додайте сіль, і головний інгредієнт – оливкову олію, яка зробить тісто ніжнішим та еластичнішим. Просійте борошно, але не вводьте його відразу. Додавайте потроху, щоб не забити тісто – воно має бути повітряним. Борошна може знадобитися трохи більше або менше від зазначеної норми.

Вимішуйте тісто до того моменту, коли воно перестане липнути до рук. Покладіть його в миску, змащену оливковою олією. Накрийте ємність харчовою плівкою та залиште на 40 хвилин. За цей час тісто збільшиться вдвічі. Розділіть його на дві частини, розкотіть до потрібної форми та сформуйте бортики.

Залишається викласти начинку, залишити на 15 хвилин, після чого відправити в духовку. Піца випікається максимум 15 хвилин за температури 180-200 градусів

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...