Який інгредієнт додати в тісто на чебуреки, щоб вони були хрусткими - секрет ідеальної страви

Домашні соковиті чебуреки ніколи не зрівняються із напів-фабрикатами. І готувати таку страву значно простіше ніж здається. Щоб тісто вийшло еластичним. а після смаження хрустким - додайте в нього один простий інгредієнт, передають Патріоти України.

Ідея приготування домашніх чебуреків на заварному тісті опублікована на сторінці фудблогерки Сніжани Дудок (snizhana.dudok) в Instagram. Щоб вироби вийшли хрусткими – в тісто потрібно додати трохи горілки.

Інгредієнти для тіста:

  • 400-450 г борошна
  • 250 мл води
  • 1 яєчний жовток
  • 0,5 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. цукру
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. горілки

Інгредієнти для начинки:

  • 200 г м’яса
  • 1 велика цибулина
  • 200 мл кефіру
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія для обсмажування

Спосіб приготування тіста:

1. В гарячу воду (майже окріп) додаємо сіль, цукор, олію все добре перемішуємо і додаємо 200 г борошна (із загальної кількості).

2. Замішуємо. Отриману масу залишаємо на 15 хвилин.

3. У охолоджену до комфортної температури масу додаємо жовток і горілку.

4. Добре перемішуємо. Висипаємо решту борошна і вимішуємо тісто.

5. Готове тісто повинно вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук. Тісто замотуємо в харчову плівку і залишаємо на хвилин 20.

Спосіб приготування начинки:

1. У фарш додаємо цибулю. Можна її натерти на тертці або перекрутити на м’ясорубці.

2. Для того, щоб начинка була соковитою в фарш виливаємо кефір.

3. Додаємо сіль і спеції, знову вимішуємо.

4. Розкочуємо тісто в тоненький пласт боки змащуємо білком, викладаємо приблизно 1 ст.л. начинки на одну частину кола, закриваємо другою половиною кола так, щоб краї зійшлися. Притискаємо пальцями, а потім виделкою.

5. У сковорідці нагріваємо олію і кладемо чебурек. Смажимо на середньому вогні до готовності, до появи золотистої скоринки.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...