Домашні соковиті чебуреки ніколи не зрівняються із напів-фабрикатами. І готувати таку страву значно простіше ніж здається. Щоб тісто вийшло еластичним. а після смаження хрустким - додайте в нього один простий інгредієнт, передають Патріоти України.
Ідея приготування домашніх чебуреків на заварному тісті опублікована на сторінці фудблогерки Сніжани Дудок (snizhana.dudok) в Instagram. Щоб вироби вийшли хрусткими – в тісто потрібно додати трохи горілки.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для начинки:
Спосіб приготування тіста:
1. В гарячу воду (майже окріп) додаємо сіль, цукор, олію все добре перемішуємо і додаємо 200 г борошна (із загальної кількості).
2. Замішуємо. Отриману масу залишаємо на 15 хвилин.
3. У охолоджену до комфортної температури масу додаємо жовток і горілку.
4. Добре перемішуємо. Висипаємо решту борошна і вимішуємо тісто.
5. Готове тісто повинно вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук. Тісто замотуємо в харчову плівку і залишаємо на хвилин 20.
Спосіб приготування начинки:
1. У фарш додаємо цибулю. Можна її натерти на тертці або перекрутити на м’ясорубці.
2. Для того, щоб начинка була соковитою в фарш виливаємо кефір.
3. Додаємо сіль і спеції, знову вимішуємо.
4. Розкочуємо тісто в тоненький пласт боки змащуємо білком, викладаємо приблизно 1 ст.л. начинки на одну частину кола, закриваємо другою половиною кола так, щоб краї зійшлися. Притискаємо пальцями, а потім виделкою.
5. У сковорідці нагріваємо олію і кладемо чебурек. Смажимо на середньому вогні до готовності, до появи золотистої скоринки.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...