Який інгредієнт додати в тісто на чебуреки, щоб вони були хрусткими - секрет ідеальної страви

Домашні соковиті чебуреки ніколи не зрівняються із напів-фабрикатами. І готувати таку страву значно простіше ніж здається. Щоб тісто вийшло еластичним. а після смаження хрустким - додайте в нього один простий інгредієнт, передають Патріоти України.

Ідея приготування домашніх чебуреків на заварному тісті опублікована на сторінці фудблогерки Сніжани Дудок (snizhana.dudok) в Instagram. Щоб вироби вийшли хрусткими – в тісто потрібно додати трохи горілки.

Інгредієнти для тіста:

  • 400-450 г борошна
  • 250 мл води
  • 1 яєчний жовток
  • 0,5 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. цукру
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. горілки

Інгредієнти для начинки:

  • 200 г м’яса
  • 1 велика цибулина
  • 200 мл кефіру
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія для обсмажування

Спосіб приготування тіста:

1. В гарячу воду (майже окріп) додаємо сіль, цукор, олію все добре перемішуємо і додаємо 200 г борошна (із загальної кількості).

2. Замішуємо. Отриману масу залишаємо на 15 хвилин.

3. У охолоджену до комфортної температури масу додаємо жовток і горілку.

4. Добре перемішуємо. Висипаємо решту борошна і вимішуємо тісто.

5. Готове тісто повинно вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук. Тісто замотуємо в харчову плівку і залишаємо на хвилин 20.

Спосіб приготування начинки:

1. У фарш додаємо цибулю. Можна її натерти на тертці або перекрутити на м’ясорубці.

2. Для того, щоб начинка була соковитою в фарш виливаємо кефір.

3. Додаємо сіль і спеції, знову вимішуємо.

4. Розкочуємо тісто в тоненький пласт боки змащуємо білком, викладаємо приблизно 1 ст.л. начинки на одну частину кола, закриваємо другою половиною кола так, щоб краї зійшлися. Притискаємо пальцями, а потім виделкою.

5. У сковорідці нагріваємо олію і кладемо чебурек. Смажимо на середньому вогні до готовності, до появи золотистої скоринки.

Дещо в списку може здивувати! Названо продукти, які завдають довгострокової шкоди печінці

п’ятниця, 22 листопад 2024, 6:50

Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...