У розпал сезону овочів та фруктів саме час запастися консервацією на зиму. Кожна господиня має свої фірмові рецепти, але якщо ви в цій справі новачок, то важливо не допустити одну помилку. Видаліть зі списку інгредієнтів йодовану сіль. Цей продукт може бути небезпечним, передають Патріоти України.
Йодована сіль містить додатковий йод, який потрібний організму. Але йдеться про сіль у чистому вигляді. Якщо додати її до консервації, то порушиться баланс мікроорганізмів, і тоді термін зберігання продуктів у банці скоротиться. На скільки, складно сказати, але не варто виключати, що коли ви відкриєте банку, то помідори чи огірки у ній буде неможливо їсти.
При будь-якій консервації важливо забезпечити належний рівень кислотності або pH, щоб зберегти продукти від псування. Додавання йодованої солі може вплинути на цей рівень, і тоді безпека продуктів під загрозою.
Раніше в йодовану сіль додавали йодид калію – нестабільну речовину, через яку банки часто "вибухали". Тепер до сіль додають тільки йод вищої якості, але на смак, колір та інші характеристики страви цей інгредієнт все одно може вплинути.
Додайте до консервації звичайну кам'яну сіль. У ньому більше мінералів, але найменший відсоток натрію. Цей інгредієнт перевірений досвідом жодного покоління, тому консервації нічого загрожувати не буде, і зберігатися вона зможе роками
З настанням літньої спеки автомобільний кондиціонер стає незамінною частиною комфортної поїздки. Проте багато водіїв стикаються з ситуацією, коли система перестає ефективно охолоджувати повітря або з повітроводів починає надходити неприємний запах. Це ...
Загальна рекомендація щодо споживання кави для більшості здорових дорослих — до 3-4 чашок на день (приблизно 300-400 мг кофеїну), передають Патріоти України.