Який кисломолочний сир краще використовувати для приготування сирників

Успіх сирників лише частково залежить від якості кисломолочного сиру. Тут все пов’язано - кількість цукру, яєць, борошна, солі, передають Патріоти України.

Це все потрібно врахувати, якщо ви прагнете приготувати пишні та соковиті сирники. Розберемося, чи може дієтичний знежирений кисломлолчний сир все зіпсувати.

Подробиці

Який кисломолочний сир для сирників кращий

Не можна сказати, що прямо все в сирниках засноване на якості кисломолочного сиру. Наприклад, сухі та забиті вони виходять через надлишки борошна. Але й вологими можуть вийти через такий самий кисломолочний сир.

Який кисломолочний сир вибрати

По-перше, свіжий, сухий і тільки не кислий, інакше доведеться додавати багато цукру, а через нього заготовки попливуть прямо на сковороді.

По-друге, не варто вибирати вологий або зернистий кисломолочний сир. Бо тоді доведеться додати багато борошна або манки, через що вони вийдуть плоскими і несмачними.

По-третє, через сухий кисломолочний сир сирники розвалюються.

По-четверте, жирність. Якщо ви рахуєте калорії, то будьте готові, що з знежиреним кисломолочним сиром страва не вийде. Потрібно взяти продукт хоча б із маркуванням 5%. Якщо сидіти на дієті ні до чого, то найкращих результатів можна буде досягти з сиром з жирністю 9-10%.

Пропорції

  1. Яйця. Вважається, що на 200-300 г кисломолочного сиру достатньо всього одного курячого яйця. Є ще один варіант: на 400 г кисломолочного сиру два яєчні жовтки і один білок.
  2. Сіль та цукор. Щодо цукру, то його багато додавати не можна, а ось сіль якраз не зашкодить. Вона склеює кисломолочний сир під час обсмажування. Достатньо однієї щіпки. На 400-500 г сиру беруть 1-2 ст. л. цукру. Компенсувати його нестачу можна за готовністю за допомогою цукрової пудри чи джемів.
  3. Борошно. На 400-500 г кисломолочного сиру повинно вистачити 2-3 ложки борошна. Максимум 4, якщо відсоток клейковини низький. Якщо борошно якісне, може вистачити і 1,5 ложки з гіркою.
  4. Сода. Вважається, що якщо її не додавати, то пишних та легких сирників не вийде. До того ж вона допоможе, якщо кисломолочний сир виявився кислим та вологим. Харчова сода “підніме” сирники.

Осінній хіт: Ніжний гарбузовий чізкейк, який тане в роті

субота, 13 вересень 2025, 8:16

Осінь - час кулінарних експериментів, і головним інгредієнтом стає гарбуз, передають Патріоти України. .Його солодкуватий смак і яскравий аромат ідеально пасують не лише до крем-супів, а й до десертів. Один із найсмачніших варіантів — гарбузовий чізкей...

Користь чи шкода? Чи дійсно треба давати котам молоко

субота, 13 вересень 2025, 7:46

Кошенята починають своє життя, п'ючи молоко матері, тому логічно, що вони із задоволенням його питимуть, коли підростуть. Однак хоча молоко - це справді смачні ласощі для котів, і вони його люблять, ветеринари не впевнені, чи насправді воно корисне для...