Який рис вибрати для плову, щоб не став м’яким і не перетворився на кашу


Вибір найкращого рису для страв - непроста справа. Кожна людина має власні уподобання. Одним подобається ситна і жирна страва, інші воліють лише пісний плов, передають Патріоти України.

Найчастіше критерії оцінки рису такі:

  • розсипчастість, так як ідеальний плов не повинен бути схожим на кашу;
  • яскравість, чим яскравіший плов, тим краще страва;
  • насиченість смаку. Страва має бути ситна, жирна і насичена.

Тому для плову потрібно вибирати найміцніший прозорий сорт. Зерно має бути середньодовгим.

Не рекомендується брати для плову індійські або тайські сорти рису, які надто м’які та швидко розварюються. Такий рис точно перетвориться на кашу.

Круглі сорти, як правило, найклейкіші. Їх не слід використовувати для приготування страви.

Для плову найкращий варіант – узбецький, італійський чи таджицький рис. Такий продукт готується довше, але в плові він залишиться розсипчастим та ароматним.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чи шкідливо приймати душ щодня

середа, 2 квітень 2025, 18:56

Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...

Це може шокувати! Які продукти збільшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

середа, 2 квітень 2025, 18:26

Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...