Який шашлик дієтологи вважають корисним

Дієтолог Ірина Писарєва розповіла, який шашлик є найкориснішим. Фахівець вважає, що курка, лосось і форель підійдуть тим, хто дбає про своє здоров’я.

Подробиці

Вона зазначила, що риба, наприклад, багата на Омегу-3 жирними кислотами та іншими вітамінами. Не менш корисно готувати її на мангалі цілою. Крім того, це може бути сибас або дорада. А ось птахів краще підсмажувати без шкіри і не на сильному вогні.

Писарєва додала, що інші види шашлику менш корисні. Особливо смажене м’ясо є небезпечним для людей, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, тим більше в період загострення.

«Чим жирніше м’ясо, тим більше у нього засмагла скоринка. Саме у ній основна шкода. Утворюються канцерогенні речовини, які не йдуть на користь нашому організму», – сказала експерт.

Як гарнір до шашлику дієтолог порадила овочевий салат з оливковою олією та свіжою зеленню. Ще до гарячої страви можна додати овочі на грилі: баклажан, кабачок, перець.

Писарєва вважає, що не менш важливо правильно вибрати соуси без цукру і при можливості готувати їх самостійно. Наприклад, томатний із зеленню або часниковий із легким йогуртом.

Швидко й смачно! Як приготувати гречаники - альтернативу дерунам

вівторок, 25 червень 2024, 18:07

Деруни готують частіше, ніж гречаники. Якщо ви їх скуштуєте, то зміните свою думку. Зрештою, це не тільки смачно, але й корисно. Читайте рецепт приготування далі у статті, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі компоненти:. Цибу...

А ви це знали? Чому не можна заливати чай окропом

вівторок, 25 червень 2024, 17:30

Чай - улюблений напій багатьох українців. Однак, мало хто задумується про те, що неправильна температура води під час заварювання повністю його псує, передають Патріоти України. Через окріп смак та аромат чаю можуть бути повністю зіпсовані. А ще неправ...