Дієтолог Ірина Писарєва розповіла, який шашлик є найкориснішим. Фахівець вважає, що курка, лосось і форель підійдуть тим, хто дбає про своє здоров’я.
Вона зазначила, що риба, наприклад, багата на Омегу-3 жирними кислотами та іншими вітамінами. Не менш корисно готувати її на мангалі цілою. Крім того, це може бути сибас або дорада. А ось птахів краще підсмажувати без шкіри і не на сильному вогні.
Писарєва додала, що інші види шашлику менш корисні. Особливо смажене м’ясо є небезпечним для людей, які мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом, тим більше в період загострення.
«Чим жирніше м’ясо, тим більше у нього засмагла скоринка. Саме у ній основна шкода. Утворюються канцерогенні речовини, які не йдуть на користь нашому організму», – сказала експерт.
Як гарнір до шашлику дієтолог порадила овочевий салат з оливковою олією та свіжою зеленню. Ще до гарячої страви можна додати овочі на грилі: баклажан, кабачок, перець.
Писарєва вважає, що не менш важливо правильно вибрати соуси без цукру і при можливості готувати їх самостійно. Наприклад, томатний із зеленню або часниковий із легким йогуртом.
З цього року почав діяти Закон «Про обов’язкове страхування…», що суттєво змінив правила на страховому ринку нашої країни. Дали старт поступовому підвищенню максимальних розмірів страхових виплат та наближенню їх до європейських стандартів. Крім того, ...
Полуниця – улюблений фрукт, як дітей, так і дорослих. Для того, щоб виростити її вдома, треба знати кілька нюансів. Наприклад, варто удобрювати її тричі на рік, щоб вона давала гарні плоди. Це пов’язано з тим, що полуниця зазвичай росте кілька років пі...