
Японія є однією з небагатьох країн, де молочні продукти не є частиною щоденного раціону харчування, передають Патріоти України.
Хоча для нас це може здатися дивним, але японці успішно живуть без молочних продуктів і займають перше місце в світі за тривалістю життя.
Молоко та молочні продукти не були традиційною частиною японської кухні. Одна з причин - це кліматичні умови, які не дозволяють розвитку скотарства і виробництва молока.
Ще в 1981 році вчені виявили, що майже 90% азіатів не можуть засвоювати лактозу - цукор у молоці. Це пов'язано з тим, що їх тіла не виробляють достатньо лактази - ферменту, який потрібен для розщеплення лактози. Через це азіати відчувають дискомфорт у шлунку та інші проблеми при вживанні молочних продуктів.
Замість молочних продуктів японці вживають безліч інших продуктів, таких як соєві боби, макарони з рису, риба, морепродукти, зелений чай та інші. Ці продукти багаті білками, вітамінами і мінералами, які необхідні для здоров'я.
Тому японці і живуть найдовше в світі. Японська дієта містить мало жирів і цукру, але багата овочами, фруктами, рибою і морепродуктами, що дозволяє задовольняти потреби організму у важливих поживних речовинах і мінімізувати ризик виникнення серцево-судинних захворювань, діабету та інших хронічних захворювань.
Рутина - це з одного боку стабільність і спокій, а з іншого - небезпека потрапити в пастку одноманітності. Вона дає відчуття контролю над життям, але коли її забагато, ми починаємо жити “на автопілоті”. Саме тоді з’являється відчуття втоми, апатії та в...
Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...