Яскраві, запашні, гостренькі - такі смачні кабачки вийдуть у кожної господині

Літо - період приготування заготівель на зиму. Зараз сезон кабачків, одного з найпопулярніших овочів українців.

Кабачки можна закривати за різними рецептами. Останнім часом дуже популярним є рецепт з додаванням гострого соусу чилі, передають Патріоти України.

Смачна закуска з кабачків стане дуже доречною взимку. Яскрава, вона нагадає літо й стане доповненням до більш поживного зимового меню.

Інгредієнти
На банку 750 мілілітрів:
500 грамів кабачків;
300 мілілітрів води;
Фенхель — ⅓ ч.л.;
Гвоздика — бутон;
Чорний перець — 3 горошини;

Маринад:
1 літр води;
2 столові ложки оцту;
1 чайна ложка солі;
2 столові ложки цукру;
1,5 столової ложки соусу чилі.

Приготування:

Помити кабачки, відрізати хвостики. Нарізати овоч невеликими брусочками.

Приготувати маринад — воду, сіль, цукор довести до повного розчинення.

Додати кетчуп чилі та проварити усе разом декілька хвилин після закипання.
Додати у маринад оцет.

У чисту банку викласти фенхель, перець, гвоздику.

Зверху викласти нарізаний кабачок й залити маринадом.

Банки з закускою стерилізувати 10−15 хвилин.

Після охолодження переставити у прохолодне місце.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...