Літо - період приготування заготівель на зиму. Зараз сезон кабачків, одного з найпопулярніших овочів українців.
Кабачки можна закривати за різними рецептами. Останнім часом дуже популярним є рецепт з додаванням гострого соусу чилі, передають Патріоти України.
Смачна закуска з кабачків стане дуже доречною взимку. Яскрава, вона нагадає літо й стане доповненням до більш поживного зимового меню.
Інгредієнти
На банку 750 мілілітрів:
500 грамів кабачків;
300 мілілітрів води;
Фенхель — ⅓ ч.л.;
Гвоздика — бутон;
Чорний перець — 3 горошини;
Маринад:
1 літр води;
2 столові ложки оцту;
1 чайна ложка солі;
2 столові ложки цукру;
1,5 столової ложки соусу чилі.
Приготування:
Помити кабачки, відрізати хвостики. Нарізати овоч невеликими брусочками.
Приготувати маринад — воду, сіль, цукор довести до повного розчинення.
Додати кетчуп чилі та проварити усе разом декілька хвилин після закипання.
Додати у маринад оцет.
У чисту банку викласти фенхель, перець, гвоздику.
Зверху викласти нарізаний кабачок й залити маринадом.
Банки з закускою стерилізувати 10−15 хвилин.
Після охолодження переставити у прохолодне місце.
Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...
Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...