Яскраві, запашні, гостренькі - такі смачні кабачки вийдуть у кожної господині

Літо - період приготування заготівель на зиму. Зараз сезон кабачків, одного з найпопулярніших овочів українців.

Кабачки можна закривати за різними рецептами. Останнім часом дуже популярним є рецепт з додаванням гострого соусу чилі, передають Патріоти України.

Смачна закуска з кабачків стане дуже доречною взимку. Яскрава, вона нагадає літо й стане доповненням до більш поживного зимового меню.

Інгредієнти
На банку 750 мілілітрів:
500 грамів кабачків;
300 мілілітрів води;
Фенхель — ⅓ ч.л.;
Гвоздика — бутон;
Чорний перець — 3 горошини;

Маринад:
1 літр води;
2 столові ложки оцту;
1 чайна ложка солі;
2 столові ложки цукру;
1,5 столової ложки соусу чилі.

Приготування:

Помити кабачки, відрізати хвостики. Нарізати овоч невеликими брусочками.

Приготувати маринад — воду, сіль, цукор довести до повного розчинення.

Додати кетчуп чилі та проварити усе разом декілька хвилин після закипання.
Додати у маринад оцет.

У чисту банку викласти фенхель, перець, гвоздику.

Зверху викласти нарізаний кабачок й залити маринадом.

Банки з закускою стерилізувати 10−15 хвилин.

Після охолодження переставити у прохолодне місце.

Водіям на замітку! Як захистити автомобільний акумулятор від замерзання взимку

п’ятниця, 26 грудень 2025, 13:07

В Україні з настанням холодів автовласники часто стикаються з проблемою відмови акумулятора. Проте головна небезпека полягає не просто в розрядженні, а у фізичному замерзанні електроліту всередині пристрою. Розповідаємо, як цього уникнути та що робити,...

Не ігноруйте! Чому не можна вмикати посудомийну чи пральну машину на ніч

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:45

Пожежні служби застерігають домогосподарства від небезпечної звички вмикати пральні та посудомийні машини на ніч, особливо у період різдвяних свят, коли побутова техніка працює значно інтенсивніше, передають Патріоти України. Про це повідомило видання ...