Літо - період приготування заготівель на зиму. Зараз сезон кабачків, одного з найпопулярніших овочів українців.
Кабачки можна закривати за різними рецептами. Останнім часом дуже популярним є рецепт з додаванням гострого соусу чилі, передають Патріоти України.
Смачна закуска з кабачків стане дуже доречною взимку. Яскрава, вона нагадає літо й стане доповненням до більш поживного зимового меню.
Інгредієнти
На банку 750 мілілітрів:
500 грамів кабачків;
300 мілілітрів води;
Фенхель — ⅓ ч.л.;
Гвоздика — бутон;
Чорний перець — 3 горошини;
Маринад:
1 літр води;
2 столові ложки оцту;
1 чайна ложка солі;
2 столові ложки цукру;
1,5 столової ложки соусу чилі.
Приготування:
Помити кабачки, відрізати хвостики. Нарізати овоч невеликими брусочками.
Приготувати маринад — воду, сіль, цукор довести до повного розчинення.
Додати кетчуп чилі та проварити усе разом декілька хвилин після закипання.
Додати у маринад оцет.
У чисту банку викласти фенхель, перець, гвоздику.
Зверху викласти нарізаний кабачок й залити маринадом.
Банки з закускою стерилізувати 10−15 хвилин.
Після охолодження переставити у прохолодне місце.
В Україні правоохоронні органи почали більш суворо контролювати дотримання правил дорожнього руху, зокрема щодо проїзду пішохідних переходів. Водії, які не надають переваги пішоходам, можуть бути оштрафовані за порушення цього важливого правила. Про це...
23 лютого (8 березня за старим стилем) вірян відзначають день пам'яті священномученика Полікарпа, єпископа Смирнського. Крім того відзначається Тиждень м'ясопусний, про Страшний суд. За юліанським календарем - день пам'яті преподобного Прохора, чудотв...