Яскраві, запашні, гостренькі - такі смачні кабачки вийдуть у кожної господині

Літо - період приготування заготівель на зиму. Зараз сезон кабачків, одного з найпопулярніших овочів українців.

Кабачки можна закривати за різними рецептами. Останнім часом дуже популярним є рецепт з додаванням гострого соусу чилі, передають Патріоти України.

Смачна закуска з кабачків стане дуже доречною взимку. Яскрава, вона нагадає літо й стане доповненням до більш поживного зимового меню.

Інгредієнти
На банку 750 мілілітрів:
500 грамів кабачків;
300 мілілітрів води;
Фенхель — ⅓ ч.л.;
Гвоздика — бутон;
Чорний перець — 3 горошини;

Маринад:
1 літр води;
2 столові ложки оцту;
1 чайна ложка солі;
2 столові ложки цукру;
1,5 столової ложки соусу чилі.

Приготування:

Помити кабачки, відрізати хвостики. Нарізати овоч невеликими брусочками.

Приготувати маринад — воду, сіль, цукор довести до повного розчинення.

Додати кетчуп чилі та проварити усе разом декілька хвилин після закипання.
Додати у маринад оцет.

У чисту банку викласти фенхель, перець, гвоздику.

Зверху викласти нарізаний кабачок й залити маринадом.

Банки з закускою стерилізувати 10−15 хвилин.

Після охолодження переставити у прохолодне місце.

ТОП-10 трюків, які полегшать вам життя: практичні поради психологів

середа, 6 серпень 2025, 16:12

Хочете краще ладнати з людьми вдома чи на роботі? Ознайомтеся з простими психологічними прийомами, які базуються на сучасних дослідженнях. Вони не потребують багато зусиль, але значно покращать ваше спілкування та допоможуть уникнути конфліктів, переда...

Скільки має тривати ідеальна відпустка? Експерт не має сумнівів

середа, 6 серпень 2025, 12:42

Літній сезон - найкращий час для відпочинку, щоб зарядитися енергією на найближчі місяці. Але для справжнього розслаблення відпустка має бути достатньо тривалою. Доктор Павел із Інституту психології «Фортуна» при Католицькому університеті в Любліні роз...