Яскраво та ароматно: Запечена курка у лимонному маринаді з гарніром із синьої капусти

Фуд-блогер, фотограф і автор книги "Легко і смачно" Олена Єрмоленко розповіла, як приготувати запечені курячі стегна, передають Патріоти України.

Запечені курячі стегна — одна з найпростіших, але обожнюваних усіма страв. Олена Єрмоленко пропонує урізноманітнити її додаванням лимона, оливок і овочевого гарніру у вигляді запеченої синьої капусти.

Рецепт курки в духовці

Інгредієнти:

  • курячі стегна 5 шт
  • половина пекінської капусти
  • лимон
  • суміш із п’яти перців
  • упаковка зелених оливок

Приготування

Промийте та висушіть паперовим рушником стегна, посипте перцем, сіллю та залийте маринадом від оливок на 30 хвилин.

Викладіть все на деко, полийте лимонним соком і рослинним маслом.

Запікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів і 10 при 220 градусах. Смачного!

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...

Дачникам на замітку! Коли не можна поливати город - найгірший час

четвер, 17 липень 2025, 18:30

Правильний полив - ключ до щедрого врожаю. Недотримання режиму може створити ідеальні умови для розвитку хвороб, ослабити рослини та навіть звести нанівець усі зусилля. Експерти пояснили, чому певна частина доби є найгіршим моментом для поливу. Також о...