Яскраво та ароматно: Запечена курка у лимонному маринаді з гарніром із синьої капусти

Фуд-блогер, фотограф і автор книги "Легко і смачно" Олена Єрмоленко розповіла, як приготувати запечені курячі стегна, передають Патріоти України.

Запечені курячі стегна — одна з найпростіших, але обожнюваних усіма страв. Олена Єрмоленко пропонує урізноманітнити її додаванням лимона, оливок і овочевого гарніру у вигляді запеченої синьої капусти.

Рецепт курки в духовці

Інгредієнти:

  • курячі стегна 5 шт
  • половина пекінської капусти
  • лимон
  • суміш із п’яти перців
  • упаковка зелених оливок

Приготування

Промийте та висушіть паперовим рушником стегна, посипте перцем, сіллю та залийте маринадом від оливок на 30 хвилин.

Викладіть все на деко, полийте лимонним соком і рослинним маслом.

Запікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів і 10 при 220 градусах. Смачного!

Не пропустіть! Названо головні сигнали утворення тромбу в організмі

середа, 10 вересень 2025, 5:40

Кровоносні судини з віком втрачають еластичність і можуть ставати вразливими до утворення тромбів. Це небезпечний стан, який складно виявити без медичних обстежень. Водночас лікарі радять звертати увагу на певні сигнали організму, передають Патріоти Ук...

Розкіш без душі? Туристи розкритикували популярне місце відпочинку

вівторок, 9 вересень 2025, 23:55

Дубай давно став символом розкоші, небачених торгових центрів та пляжів із білосніжним піском. Щороку сюди приїжджають мільйони туристів з Британії, а тисячі навіть вирішують переїхати назавжди, передають Патріоти України. Але останнім часом у соцмереж...