Яскраво та ароматно: Запечена курка у лимонному маринаді з гарніром із синьої капусти

Фуд-блогер, фотограф і автор книги "Легко і смачно" Олена Єрмоленко розповіла, як приготувати запечені курячі стегна, передають Патріоти України.

Запечені курячі стегна — одна з найпростіших, але обожнюваних усіма страв. Олена Єрмоленко пропонує урізноманітнити її додаванням лимона, оливок і овочевого гарніру у вигляді запеченої синьої капусти.

Рецепт курки в духовці

Інгредієнти:

  • курячі стегна 5 шт
  • половина пекінської капусти
  • лимон
  • суміш із п’яти перців
  • упаковка зелених оливок

Приготування

Промийте та висушіть паперовим рушником стегна, посипте перцем, сіллю та залийте маринадом від оливок на 30 хвилин.

Викладіть все на деко, полийте лимонним соком і рослинним маслом.

Запікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів і 10 при 220 градусах. Смачного!

Дачникам на замітку! Названо рослину, яка відлякує колорадського жука - що посадити поруч з картоплею

субота, 26 квітень 2025, 13:00

Дачники стверджують, що шкідники навіть не будуть прилітати на город, якщо навесні висадити поряд з грядками картоплі всього лише одну рослину, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Мова йде про пижму. Вона є справжнім захисником городньої ку...

Бережіться! Названо групу крові, яка приваблює кліщів як магніт

субота, 26 квітень 2025, 10:56

Вчені з'ясували, що кліщі мають чіткі вподобання щодо групи крові своїх жертв, і власники однієї з них ризикують стати "мішенню" значно частіше за інших. РБК-Україна (проект Styler) пояснює, яких саме людей найчастіше кусають кліщі і до чого тут група ...