Ідеальні варіанти для темної квартири! Які кімнатні квіти не потребують сонця

Чимало людей мріють прикрасити своє житло красивими кімнатними рослинами. Адже вони створюють затишок та приємну атмосферу в оселі краще за будь-які аксесуари, передають Патріоти України.

Навіть простенький інтер’єр, прикрашений живою зеленню, виглядає шикарно. Але багатьох зупиняє думка, що у маленькій квартирі може бути занадто темно для рослин і вони почуватимуться і виглядатимуть погано в таких умовах.

Щодо деяких кімнатних рослин це, безумовно, справедливо. Але існує чимало варіантів, які можна вирощувати навіть у напівтемряві. OBOZREVATEL зібрав аж два десятки.

Платицеріум двовилчастий

Ця папороть є епіфітом – у природі вона росте на інших рослинах, а не в землі. Тож великого горщика не потребуватиме, плацитеріум можна вирощувати навіть у пласкій посудині. Виразне листя рослини швидко росте і виглядає, як роги оленя, за що вона отримала назву "оленяча папороть". Цей вазон виживе, навіть якщо ви забудете його колись полити.

Драцена Сандера

Окрім того, що це просто красива рослина, китайське мистецтво фен-шуй приписує їй здатність приваблювати в оселю щастя. Особливо, якщо ви отримали такий вазон у подарунок. Стебла "бамбука щастя" можна сплітати у красиві композиції і вирощувати навіть у вазі з водою.

Англійський плющ

Вічнозелену рослину можна вирощувати і у вазоні, і на тінистій ділянці у саду. Вона швидко нарощує листяну масу і покриває велику територію. Прямого світла англійський плющ не потребує, але буде дуже вдячний за щедрий полив і регулярне обприскування – він полюбляє прохолоду і вологість.

Адіантум венерин волос

Романтичну назву "Венерині кучері" папороть отримала за густе листя насиченого зеленого кольору, яке красиво спадає каскадами. Багато освітлення, щоби виростити таку красу, не знадобиться, але про полив забувати все ж не варто – рослина полюбляє вологий ґрунт.

Заміокулькас

Плюс цієї рослини в тому, що вона потребує мінімум догляду і при цьому добре розростається. Технічно заміокулькас може вижити навіть взагалі без сонячного світла, але хоча би трошки непрямого освітлення його порадує більше. Рослина також добре переносить посуху і виживе навіть у забудькуватих господарів, які пропускають поливи.

Аспідістра висока

Як натякає назва виду, листя аспідістри росте вгору, а не вшир, тож це хороший вибір не тільки для темних, але і для маленьких приміщень. Сонячне світло може обпекти рослину, тому її краще вирощувати в затінку. І не надто старатись з поливом.

Епіпремнум золотистий

Щоби швидко рости, цій ліані не потрібно ні багато світла, ні багато води. Вона захоплює вдосталь ресурсів з повітря за допомогою своїх повітряних корінців. Епіпремнум процвітає біля північних вікон і у напівтемних приміщеннях. Але в один горщик краще висаджувати одразу кілька стебел, щоби отримати справді пишну зелень. І варто час від часу протирати листя рослини від пилу.

Філодендрон

Екзотичний зовнішній вид філодендрона стане окрасою будь-якої кімнати. Його ажурне жорстке листя надасть приміщенню тропічної атмосфери, навіть якщо сонце майже ніколи не зазирає всередину. Але важливо вчасно поливати і обприскувати рослину, тоді вона наростить досить велику зелену масу і, можливо, навіть зацвіте.

Антуріум

На додачу до красивого серцевидного листя антуріум радує своїх власників регулярним цвітінням, випускаючи разом із квіткою яскраво-червоний листок-приквіток. Втім, для цього йому все ж знадобиться розсіяне сонячне світло. Також рослина полюбляє вологе повітря і потребує регулярного поливу і обприскування.

Аглаонема мінлива

Існують різні сорти цієї рослини умови для яких дещо відрізняються. Ті, які мають однотонне листя, переносять напівтемряву краще, а от строкатим сортам знадобиться розсіяне сонячне світло для підтримання забарвлення. Також важливо пам’ятати, що ця рослина – отруйна, і доглядати за нею в рукавичках.

Спатифілум

Це досить компактна рослина, яку можна поставити на тумбочці чи на столі навіть в глибині кімнати. Її темно-зелене листя ефектно відтіняє білосніжний приквіток, коли спатифілум зацвітає. Доглядати за рослиною не складно, але все ж не варто забувати про вчасний полив. Якщо ви пропустите його, квітка нагадає вам, опустивши листя. Полив швидко виправить цю ситуацію.

Сансев'єрія трисмугова

Цю рослину називають підходящою навіть для тих, в кого рівень умінь з догляду за вазонами не просто нульовий, а навіть від’ємний. Сансев'єрії виживають у напівтемряві і під час тривалої посухи і при цьому продовжують шикарно виглядати і потроху рости. Живе така рослина дуже довго навіть якщо про неї сильно не дбати. Це і робить її такою популярною. Інші види сансев'єрій теж можуть похвалитись цими ж якостями.

Монстера

Ще один тропічний вид, якому не потрібно багато сонця. Але знадобиться вдосталь місця, адже монстера славиться своїм великим ажурним листям і здатністю швидко розростатися. Зовсім темне приміщення рослині не сподобається. В такій кімнаті її листки будуть невеликими і без характерних вирізів, але у розсіяному світлі вона процвітатиме.

Драцена облямована

Красива пальма з довгим вузьким листям, обрамленим тонкою червоною смужкою, полюбляє тінисті умови і не дуже спрагла до води. Вона також не потребує частого пересадження і не займає велику площу, адже росте вгору.

Які кімнатні квіти не потребують сонця: ідеальні варіанти для темної квартири

Бегонія вічноквітуча

Саме за умови відсутності прямого сонячного світла, невеличка кімнатна рослина впродовж цілого року буде радувати свого власника цвітінням. Під палючим сонцем бегонія почувається не дуже добре, її стихія – напівтінь. Вирощувати її можна і в горщиках, і у відкритому ґрунті.

Драцена запашна

На відміну від драцени облямованої, ця пальма має ширше листя і товще стебло. Щодо решти, то умови утримання в обох рослин приблизно однакові. Драцена запашна також може вирости досить високою, якщо забезпечити її всім необхідним.

Хлорофітум

Ніжне видовжене листя цього невеличкого кущика прикрашають світло-жовті або білі смужки. Догляду він потребує небагато і добре почувається у підвісних кашпо. Пряме сонячне світло обпалює його листочки, тому, якщо розмістити хлорофітум вглибині приміщення, він за це буде тільки вдячний.

Маранта біложильчата

Ще один вид із красивим строкатим листям. До того ж із дивовижною звичкою складати листочки на ніч. Спостерігати за марантою дуже цікаво. Рости вона може вельми швидко, якщо забезпечити їй достатнє зволоження. А от освітлення вона полюбляє досить слабке і непряме.

Сциндапсус плямистий

І знову ліана. Цей вид дуже схожий зовні на свого родича – золотистого епіпремнума, але відрізняється від нього строкатим листям. Щоби підтримувати таке забарвлення, світло рослині потрібно досить яскраве, але непряме. А ще вона буде вдячна за регулярне обприскування.

Гіпоестес

Невеликий багаторічник приваблює любителів домашнього садівництва барвистими листочками. Існує чимало сортів рослини із плямами різних кольорів – зеленими, червоними, рожевими. Під прямим сонцем вони вигорають і рослина втрачає свій вигляд. Тому гіпоестес краще вирощувати у затінку.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...