Ідеально для сніданку і перекусу: Шикарний омлет, як у дитячому садку - розкриваємо секрети приготування

Всі пам'ятають пишні і вологі омлети, які давали в дитячому садку? Ось, завдяки цьому рецепту, ви приготуєте таку ж смачну і соковиту страву, передають Патріоти України.

Відмінною особливістю такого омлету є додавання великої кількості молока і тривале приготування в духовці, замість сковороди. Необхідно використовувати невелику за площею форму, щоб омлет вийшов високий. А найголовніший секрет такого повітряного і смачного омлету полягає в тому, що ви повинні взяти продукти в рівній кількості.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця — 10 шт.
  • молоко — 500 мл.
  • сіль, перець, спеції — на свій смак
  • масло вершкове — для змазування форми

Процес приготування:

  1. Яйця немає потреби довго збивати, просто змішуємо з молоком за допомогою вінчика, солимо і збиваємо просто до однорідності.
  2. Беремо форму для запікання, змащуємо її шматочком вершкового масла або рослинною олією, виливаємо масу і ставимо в розігріту духовку до 180 — 200 градусів
  3. Запікаємо до готовності — омлет повинен добре піднятися, стати рум'яним.
  4. Виймаємо з духовки, даємо трохи схолонути, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Можна подавати омлет зі сметаною, різними соусами. Смачним виходить поєднання зі смаженими грибочками, салатами, консервованими стравами і т. д.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Не можете заснути в спеку? Японці і єгиптяни знають, що робити - і це геніально просто!

четвер, 17 липень 2025, 16:48

Літні ночі можуть бути справжнім випробуванням. Задуха, підвищене потовиділення й відчуття постійного дискомфорту - усе це заважає міцному сну. Кондиціонер здається ідеальним рішенням, але не всі мають можливість ним користуватися. На щастя, є прості т...

Чому шиплять мариновані огірки? Цей наліт має вас насторожити

четвер, 17 липень 2025, 16:44

Сезон домашніх заготівель у розпалі, і мариновані огірки вже з’являються на полицях у коморах. Проте іноді відкриття банки супроводжується характерним шипінням, що викликає тривогу. Чи це ознака псування? А можливо - природний процес? Розповідаємо, кол...