Ідеально для тих, хто бажає різноманітності! Солоні сирники на перекус - рецепт оригінальної страви

Сирники - популярна їжа для першого її прийому. Готуються швидко та просто, але при цьому страва виходить ніжною. Але не всі люблять їсти солодке на сніданок. Шеф "Пекельної кухні" (реаліті показує Новий канал) Алекс Якутов знайшов вихід із цієї ситуації - потрібно просто приготувати солоні сирники, зазначають Патріоти України.

"Я й сам зранку не люблю їсти солодке. Хіба що як доповнення до основного прийому їжі. Але із задоволенням їм на сніданок солоні сирники, — розповідає Шеф. — Їх можна подавати з лососем, ковбасою, зеленню, салатами. Я люблю їх їсти з грецьким йогуртом, у який додаю трохи лимонного соку, перцю та солі. Цим соусом зверху поливаю сирники. Він трохи підтаює, випускаючи аромат лимона".

Солоні сирники: рецепт

Інгредієнти:
  • 500 г сиру
  • 2 ст. борошна
  • 1 яйце
  • 1 ст. кропу, петрушки
  • за бажанням відварений горошок або кіноа
  • 2 щіпки солі
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Сир відтискаємо від зайвої вологи й розтираємо вилкою в мисці, щоб він розм'якшився.
  2. Дрібно нарізаємо зелень. Відправляємо до сиру. Перемішуємо.
  3. Додаємо сіль, перець. За бажанням можна додати відварений горошок або кіноа, попередньо його остудивши. Все перемішуємо.
  4. У сирну масу вбиваємо яйце. Змішуємо.
  5. Додаємо борошно. Все замішуємо та формуємо сирники.
  6. Трохи обсмажуємо на сковороді для кольору.
  7. Далі відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на кілька хвилин, щоб сирники там доготувалися.
  8. Через пару хвилин смачний та корисний солоний сніданок можна подавати. Смачного!

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...