Ідеально до чаю! М'який та ніжний сметанник - рецепт смачного торту за півгодини

Улюблений торт сметанник можна приготувати без духовки. Існують варіанти торта на щільній основі з печива та з ніжним сметанним кремом, передають Патріоти України.

Як і інші десерти такого типу, торт не випікається, а залишається в холодильнику на ніч. У результаті сметанник виходить дуже м'яким та з цікавим смаком. Як повідомляє канал Шеф-кухар, процес приготування займає не більше ніж півгодини.

Торт сметанник без випічки

Для крему:
  • Цукор 150 г;
  • Крохмаль кукурудзяний (картопляний) — 50 г;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Сметана — 400 г;
  • Масло вершкове — 100 г;
  • Сіль — щіпка.
Для основи:
  • Печиво шоколадне — 300 г;
  • Масло вершкове — 100 г;
  • Молоко — 2 ч.л.
Для крему збити яйця з цукром, додати крохмаль, сметану, сіль. Нагріти, заварити сметанний крем. На останньому етапі вмішати масло і знову добре збити.
Основу приготувати, змішавши розмелене в блендері печиво та масло. Можна додати трохи молока, щоб сформувати корж.
У форму викласти спочатку корж, потім крем, потім зверху другу половину масляно-бісквітної маси. Залишити торт у холодильнику на 5−6 годин.

Чому японки залишаються стрункими навіть після 40? Усе завдяки одному простому правилу

четвер, 30 жовтень 2025, 7:15

Попри стрімкий темп життя, японки зберігають витончені фігури й здоров’я до глибокої старості. У чому їхній секрет? Усе зводиться до одного інгредієнта - білка, і до особливого підходу до їжі, який уже став частиною культури, передають Патріоти України...

Народні прикмети на 30 жовтня. Що українці спрадавна не робили цього дня, аби не відвернути від себе удачу

четвер, 30 жовтень 2025, 7:10

Православне свято 30 жовтня за новим церковним календарем (12 листопада за старим) - день пам'яті священномученика Зіновія, єпископа Єгейського, і його сестри Зіновії, і день пам'яті Озерянської ікони Божої Матері, головної святині та покровительки Хар...