Улюблений торт сметанник можна приготувати без духовки. Існують варіанти торта на щільній основі з печива та з ніжним сметанним кремом, передають Патріоти України.
Як і інші десерти такого типу, торт не випікається, а залишається в холодильнику на ніч. У результаті сметанник виходить дуже м'яким та з цікавим смаком. Як повідомляє канал Шеф-кухар, процес приготування займає не більше ніж півгодини.
Торт сметанник без випічки
Для крему:Для основи:
- Цукор 150 г;
- Крохмаль кукурудзяний (картопляний) — 50 г;
- Яйце — 2 шт.;
- Сметана — 400 г;
- Масло вершкове — 100 г;
- Сіль — щіпка.
Для крему збити яйця з цукром, додати крохмаль, сметану, сіль. Нагріти, заварити сметанний крем. На останньому етапі вмішати масло і знову добре збити.
- Печиво шоколадне — 300 г;
- Масло вершкове — 100 г;
- Молоко — 2 ч.л.
Основу приготувати, змішавши розмелене в блендері печиво та масло. Можна додати трохи молока, щоб сформувати корж.
У форму викласти спочатку корж, потім крем, потім зверху другу половину масляно-бісквітної маси. Залишити торт у холодильнику на 5−6 годин.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...