
Запечена качка - не така вже й рідкісна страва на святковому столі. Але цей рецепт особливий, тому сподіваємося, що він стане гідним доповненням до вашого новорічного меню. Спробуйте, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Качка – 1 шт.
Яблука – 2-3 шт.
Курага – 50 г
Чорнослив – 50 г
Апельсини – 2 шт.
Горіхи (будь-які) – 30-40 г
Часник, паприка, сіль, перець – на свій смак
Качку промийте й обсушіть. Натріть її паприкою, сіллю, перцем, подрібненим часником. Начиніть яблуками, курагою, чорносливом, часточками апельсина, горіхами.
Скріпіть тушку шпажками, змастіть олією і покладіть спинкою вниз на деко, застелене фольгою. По боках покладіть половинки яблук.
Накрийте фольгою і відправте в духовку на 2 години. Запікайте при температурі 160-180 градусів, не забуваючи через кожних пів години поливати качку соком, що витопився з птиці.
За 20 хв до готовності зніміть верхню фольгу і збризніть качку соком апельсина. Поставте знову в духовку, щоб вона зарум’янилася. Перед подачею прикрасьте часточками апельсина і запеченими половинками яблук.
Порадуйте себе й своїх близьких оригінальною новорічною качкою!
Маніпулятори вміло приховують свої справжні наміри. Спершу вони здаються дружніми, приємними та турботливими, але насправді кожен їхній крок спрямований на контроль і експлуатацію. Експерти радять звертати увагу на три риси, які на перший погляд вигляд...
Щоб вирощена цибуля пролежала до весни, потрібно правильно зберігати урожай. По-перше, цибулини мають бути повністю сухими, щільними, без пошкоджень та слідів гнилі, передають Патріоти України. Зберігати також потрібно у сухому приміщенні. Й забезпечит...