Ідеально до святкового столу! Найсмачніший холодець - готувати дуже швидко

Зовсім скоро настане час довгоочікуваних новорічних свят. Господині завжди намагаються здивувати своїх близьких смачними стравами. Ми розповімо вам дивовижний рецепт холодцю від шеф-кухаря Ектора Хіменес-Браво, передають Патріоти України.

Цей рецепт не класичний, але готувати його дуже просто. Впевнені, що ваші гості будуть приємно здивовані та точно точно будуть просити рецепт.

Холодець - простий і швидкий рецепт

Вам потрібно:

  • Шинка - 500 грам
  • Курка - 500 грам
  • Курячий бульйон - 1 літр
  • Цибуля - 1 штука
  • Масло вершкове - 30 грам
  • Горіхи ( мигдаль, кешью) - 200 грам
  • Желатин - 1 столова ложка
  • Кріп, петрушка - за смаком
  • Журавлина - за смаком

Курку добре миємо. Можна брати стегна або ніжки. Цибулю чистимо і на сковороді з вершковим масло обсмажуємо до золотистого кольору, приблизно 4-5 хвилин.

У блендері подрібнюємо третю частину курки, шинки і додати трохи солі.

Реклама

Змішуємо м'ясо і цибулю. Додаємо горішки, сіль, перець, журавлину за бажанням і зелень.

Решта стегенця викладаємо на плівку і закриваємо ще однією плівкою. Розкачуємо качалкою, щоб один шматочок м'яса вийшов приблизно 3 см. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Далі візьміть води - 200 мілілітрів і борошно 400 грам, свинячого жиру 170 грам. Закип'ятити воду і додати обережно свинячий жир, все добре перемішати.

Візьміть форму для запікання і викладіть туди пергаментний папір. Отримане тісто розділіть на 3 частини. Покладіть частину тіста на дно форми, далі шар шинки, заздалегідь порізаної на шматочки.

На шинку викладаємо курку, далі можемо посолити або додати спеції за смаком. За смаком шар журавлини, далі горішки.

Завершуємо оформляти холодець шаром шинки і курки. Закрийте другою частиною тіста. Краї змащуємо яйцем та відправляємо в духовку на 60 хвилин.

Як тільки такий пиріг готовий, даємо йому охолонути і відправляємо в холодильник на години 3.

В цей час треба приготувати суміш з желатину і бульйону. Розчиніть желатин в невеликій кількості холодного курячого бульйону.

Далі додаємо 1/3 курячого бульйону нагріваємо на паровій бані, поки желатин повністю не розчиниться, обов'язково помішуючи.

Дістаємо пиріг з холодильника, робимо отвір і додаємо туди тепле масло, щоб желатин не втік.

Далі в отвір відправляємо желатин з бульйоном, додаємо до тих пір, поки вся форма не наповниться желатином.

Відправляємо ще на 2 години, поки желатин повністю не застигне.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...