Ідеально на святковий стіл! У якому маринаді запекти курку, щоб вона була соковита та золотиста

Курка - одна з найкращих м`ясних страв на святковий стіл. Соковита, м`яка, ніжна та має приємну золотисту скоринку - ідеально запечена курка в духовці. Головне - вдало обрати маринад,передають Патріоти України.

У одному з кулінарних блогів (food_by_roschis) в Instagram був опублікованийрецепт запеченої курки в апельсиновому маринаді. Інгредієнти:

  • курка – 2,5 кг
  • апельсини – 2 шт
  • часник – 2 зубчики
  • мед рідкий – 1 ст. л.
  • кориця мелена – 1 ч. л.
  • імбир мелений – 1 ч. л.
  • чорний і духмяний перець – по 2 горошини
  • сіль, перець
Спосіб приготування:

1. Натерти цедру та підготувати сік одного апельсина. Змішати інгредієнти між собою, додавши туди подрібнений через прес часник, спеції та мед

2. Отриманим маринадом змастити курку ззовні та зсередини. Дольки апельсина покласти у черево курки. Залишити у холодному місці на 6-8 годин.3. Після цього налити на деко воду та поставити у духовку. Наверх деко встановити решітку та викласти наверх курку. Накрити фольгою та запікати 40 хвилин за температури 180 градусів.

4. Як курка спечеться, зняти фольгу, полити курку соусом з дека та запікати ще 40 хвилин.

5. Коли мине 40 хвилин, збільшити температуру до 220 градусів і запікати 10 хвилин.

Краща, ніж магазинна! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 2 травень 2024, 11:13

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт - ваша знахідка. Пів години - і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...

Додайте лише один інгредієнт! Ось як звичайний розсольник приготувати ще смачнішим

четвер, 2 травень 2024, 10:12

Розсольник - один із найсмачніших супів. Сьогодні розповідаємо про деякі хитрощі у приготуванні смачного та наваристого розсольника, з невеликими нюансами, передають Патріоти України. Деякі не люблять розсольник, тому що в його складі перлова крупа. Я...