Ідеально на вечір! Соковиті курячі ніжки в духовці для ситного обіду

Саме курячі ніжки найкраще готувати на обід. Вони чудово поєднуються з будь-яким гарніром та салатом. А для того, щоб м'ясо після запікання не було сухим, його потрібно правильно замаринувати.

Ідея приготування соковитих курячих ніжок в духовці опублікована на сторінці фудблогерки Катерини Мовчан (katarina movchan) в Instagram. Зверху буде апетитна золотиста скоринка.

Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 600-700 г

Для маринаду:

  • соєвий соус – 3 ст.л.
  • лимонний сік – 2 ст.л.
  • рослинна олія – 1 ст.л.
  • кетчуп – 2 ст.л.
  • мед – 1 ст.л.
  • часник (натертий на терці) – 1 зубчик
  • мелений імбир – 0,5 ч.л.
  • сіль та мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

1. Для маринаду всі інгредієнти зʼєднати в мисці.

3. Накрити миску плівкою.

4. Поставити в холодильник мінімум на годину.

5. Розігріти духовку до 170 градусів.

6. Курку помістити в рукав для запікання разом з маринадом.

7. Покласти в форму.

8. Випікати 60-70 хвилин.

Не дайте себе обдурити! Як обрати натуральний сир

середа, 5 листопад 2025, 7:45

Сир вважається одним із найпопулярніших продуктів у щоденному раціоні, однак не кожен із них справді натуральний. У гонитві за низькою ціною або тривалим терміном зберігання виробники часто додають замінники, що роблять продукт штучним за складом і сма...

Народні прикмети на 5 листопада. Який обряд українці спрадавна виконували цього дня, аби убезпечити себе від нещасть

середа, 5 листопад 2025, 7:10

Православне свято 5 листопада за новим календарем (18 листопада за старим) - день пам'яті мучеників Галактіона і його нареченої Епістимії, які загинули за віру. . За юліанським календарем - день пам'яті апостола від 70-ти Якова, брата Господнього. . ...