Ідеально на зиму! Ці кабачки ніжніше огірків і навіть смачніше (рецепт, відео)

Неймовірна заготівля яка хороша як самостійна закуска, так і як додавання до будь-якої страви (можна до м'яса можна до звичайної гречки, все буде дуже і дуже смачно). А соус тут, це взагалі окрема пісня, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.Кабачки для цього рецепта краще використовувати молоденькі.

Зберігаються і в підвалі і в квартирі.

Інгредієнти

  • кабачки — 3 кг
  • рослинна олія — 250 мл
  • вода — 1/2 склянки (125 мл)
  • цукор — 180 гр
  • сіль — 1,5 ст.лож
  • оцет 6% — 150 мл
  • кетчуп — 500 гр
  • часник

Приготування

1. Нарізаємо кабачки на невеликі брусочки2. В стерилізовані баночки закладаємо кабачки, виставляємо один до одного. Додаємо в банку по одному зубчику порізаного часнику.

3. Приготуємо маринад (соус). 1,2 столової ложки солі, сюди ж 180 грамів цукру, води 125 мілілітрів, 250 міліметрів рослинної олії, оцет 6% винний, додаємо 150 мілілітрів і ваш улюблений кетчуп 500 грамів. Перемішуємо і відправляємо на плиту. Даємо покипіти соусу пару хвилин.

4. Заливаємо кабачки соусом. Через те як щільно кабачки лежать в банках у вас піде більше або менше соусу. Якщо у вас трохи не хватає соусу, можна додати по дві-три ложки крутого окропу. Наливаємо прям врівень, не переживайте навіть якщо соус побіжить зверху банки, потім можна буде це все обтерти.

5. Баночки злегка прикриваємо і відправляємо в каструлю на дно кладемо старенький рушник, щоб банки не стикалися з дном каструлі, заливаємо водою по плечики. Після закипання ось такі баночки 0,7 літра кип'ятимо 15 хвилин. Важливий момент, так банки у нас зараз з соусом теплі тому і воду необхідно заливати в теплу, що ви банки не лопнули.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео.

Порятунок для гіпертоніків! Названо овоч номер один, який регулює кров’яний тиск

середа, 24 квітень 2024, 7:50

Згідно з останніми даними від Центрів з контролю та профілактики захворювань, майже половина всіх дорослих страждають від високого кров’яного тиску або гіпертонії, але лише кожен четвертий має його під контролем. Якщо ви серед них, ймовірно, чули про н...

Не відірватися! Курячі котлети з сиром - незвичайна, але смачна страва

середа, 24 квітень 2024, 7:12

Котлети, виготовлені з курячого філе з додаванням сиру, буквально тануть у роті. Крім цього, подібна страва сподобається тим, хто хотів би позбутися зайвої ваги, адже в її складі лише низькокалорійні продукти, передають Патріоти України. Отже, для при...