Ідеально навесні! З яких видів риби можна готувати шашлик

Зовсім скоро настане весна, а з нею й почнуться масові пікніки на природі. А посиденьки стають цікавішими поруч із багаттям і смачною їжею.

Подробиці

Шашлик з м’яса та птиці здається нам цілком звичним. Існує безліч способів приготування гідних страв. Але завжди хочеться спробувати щось нове та незвичайне. Тому можна приготувати на вугіллі і рибу. Але виникає певна складність, оскільки не вся риба підходить для шашлику.

Яку рибу можна вибрати?

У ресторанах, що спеціалізуються на шашликах, обирають дорогі види риби. Найчастіше вибір кухарів падає на сьомгу, осетра, тунця. Справді, ці сорти не тільки добре просмажуються та вражають своїм смаком навіть гурманів, але й можуть тримати форму.

Такий шашлик приготувати накладно. Можна звернути увагу на скумбрію. Вона теж не розпадеться на шматки під час смаження і розкриє свої смакові якості.

Шашлик зі скумбрії є дуже смачним. Особливо в тому випадку, якщо приготувати потрібний маринад. Найкраще змішувати оливкову олію, лимонний сік, часник та прянощі для риби. Також можна додати приблизно половину пучка петрушки. Достатньо залишити рибу в маринаді лише на годину, а потім приступати до приготування.

Менше жиру - не завжди краще! Експерти пояснили, яке масло справді корисне

четвер, 6 листопад 2025, 13:07

Менше жиру не завжди означає більше користі. Фахівці пояснили, чому вершкове масло з вмістом жиру 80% може бути здоровішим вибором, ніж так звані легкі аналоги, передають Патріоти України. У таких «полегшених» продуктах виробники часто зменшують кількі...

Помилки в макіяжі, які додають віку: Як фарбуватися, щоб виглядати молодше

четвер, 6 листопад 2025, 11:45

Багато жінок, прагнучи виглядати доглянуто, іноді несвідомо роблять помилки в макіяжі, які лише підкреслюють зморшки й додають кілька років. Візажисти пояснили, які звички у фарбуванні обличчя краще забути, якщо хочете виглядати свіжо та природно, пере...