Ідеальний десерт для чаю, його дуже люблять діти: Тертий пиріг з яблуками (рецепт)

Правильно приготований тертий пиріг буквально тане в роті та має неймовірно спокусливий аромат. Цей десерт відрізняється особливою ніжністю та легкістю, і не останню роль у цьому відіграє соковита начинка. Якщо ви вже пробували приготувати вдома тертий пиріг з ягодами, сьогодні ми розповімо вам про варіант з яблучною начинкою, передають Патріоти України.

Рецепт тертого пирога доволі простий. Для його приготування не потрібно володіти якимись особливими навичками кулінарії. Тільки годиною вільного часу, духовкою та усіма необхідними інгредієнтами.

Щоб приготувати тертий пиріг з яблуками, підготуйте борошно (2 склянки), яйця (2 шт), цукор (200 г), маргарин (200 г), розпушувач (1,5 ч. ложки), яблука (2 шт), корицю (за смаком).

Як приготувати тертий пиріг з яблуками? Покроковий рецепт

Відокремте білки від жовтків і сховайте білки в холодильник. Додайте до жовтків 100 г цукру та ретельно перемішайте. До суміші жовтків і цукру натріть маргарин на крупній тертці. Знову все старанно перемішайте.

Додайте до отриманої маси просіяне борошно, також просійте розпушувач. Замісіть тісто - воно має вийти м'яким, гладеньким і не липким.

Відділіть 1/3 тіста та скатайте його в кульку. Загорніть тісто в плівку та помістіть у морозильник на 30 хвилин. Другу частину тіста таким же чином помістіть на 15 хвилин у холодильник.

Тим часом збийте білки до щільної стійкої піни. В процесі додайте до них 100 г цукру. Очистіть яблука, натріть їх на великій тертці. При бажанні додайте трохи кориці для аромату.

На цьому етапі у вас все готово для випікання пирога. Візьміть велику кульку тіста, помістіть його в круглу форму для запікання (перед цим змастіть її маслом) та розімніть у коржик. Корж варто поколоти виделкою, щоб при випічці він не роздувався.

Бережно перемішайте яблука зі збитими білками. Викладіть начинку на основу. Дістаньте кульку тіста з заморозильника та натріть його зверху на начинку пирога. Також скористайтеся великої теркою.

Печіть тертий пиріг при 180 градусах у попередньо розігрітій духовці до зарум'янювання та повної готовності. Зазвичай це для цього необхідно близько 40 хвилин. Готовому пирогу краще дати охолонути, після чого його також можна прикрасити цукровою пудрою, горіхами, шоколадом та іншими добавками за смаком.

Може бути отрутою! Названо небезпечну рибу, яку продають в українських магазинах

вівторок, 20 травень 2025, 18:48

На полицях українських супермаркетів можна знайти чимало видів риби - замороженої, копченої, солоної. Але мало хто знає, що деякі з них можуть бути небезпечними для здоров’я. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яка риба може бути справжньою отрутою...

Господиням на замітку! Фахівці розповіли, як часто потрібно мити холодильник

вівторок, 20 травень 2025, 18:22

Холодильник відіграє ключову роль у щоденному побуті, адже саме в ньому зберігаються продукти, термін придатності яких завдяки належним умовам значно подовжується. Щоб прилад залишався ефективним і надійним, він потребує регулярного та дбайливого догля...