Ідеальний десерт для чаю, його дуже люблять діти: Тертий пиріг з яблуками (рецепт)

Правильно приготований тертий пиріг буквально тане в роті та має неймовірно спокусливий аромат. Цей десерт відрізняється особливою ніжністю та легкістю, і не останню роль у цьому відіграє соковита начинка. Якщо ви вже пробували приготувати вдома тертий пиріг з ягодами, сьогодні ми розповімо вам про варіант з яблучною начинкою, передають Патріоти України.

Рецепт тертого пирога доволі простий. Для його приготування не потрібно володіти якимись особливими навичками кулінарії. Тільки годиною вільного часу, духовкою та усіма необхідними інгредієнтами.

Щоб приготувати тертий пиріг з яблуками, підготуйте борошно (2 склянки), яйця (2 шт), цукор (200 г), маргарин (200 г), розпушувач (1,5 ч. ложки), яблука (2 шт), корицю (за смаком).

Як приготувати тертий пиріг з яблуками? Покроковий рецепт

Відокремте білки від жовтків і сховайте білки в холодильник. Додайте до жовтків 100 г цукру та ретельно перемішайте. До суміші жовтків і цукру натріть маргарин на крупній тертці. Знову все старанно перемішайте.

Додайте до отриманої маси просіяне борошно, також просійте розпушувач. Замісіть тісто - воно має вийти м'яким, гладеньким і не липким.

Відділіть 1/3 тіста та скатайте його в кульку. Загорніть тісто в плівку та помістіть у морозильник на 30 хвилин. Другу частину тіста таким же чином помістіть на 15 хвилин у холодильник.

Тим часом збийте білки до щільної стійкої піни. В процесі додайте до них 100 г цукру. Очистіть яблука, натріть їх на великій тертці. При бажанні додайте трохи кориці для аромату.

На цьому етапі у вас все готово для випікання пирога. Візьміть велику кульку тіста, помістіть його в круглу форму для запікання (перед цим змастіть її маслом) та розімніть у коржик. Корж варто поколоти виделкою, щоб при випічці він не роздувався.

Бережно перемішайте яблука зі збитими білками. Викладіть начинку на основу. Дістаньте кульку тіста з заморозильника та натріть його зверху на начинку пирога. Також скористайтеся великої теркою.

Печіть тертий пиріг при 180 градусах у попередньо розігрітій духовці до зарум'янювання та повної готовності. Зазвичай це для цього необхідно близько 40 хвилин. Готовому пирогу краще дати охолонути, після чого його також можна прикрасити цукровою пудрою, горіхами, шоколадом та іншими добавками за смаком.

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...

Народні прикмети на 24 лютого. Чому українським жінкам та дівчатам цього дня заборонялося заплітати волосся

понеділок, 24 лютий 2025, 7:05

Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...