Ідеальний для липневої спеки: У мережі представили рецепт холодного борщу по-литовськи

Ми звикли, що борщ - страва української кухні, і історично належить нашій країні. Але, як виявилося, популярність борщу давно вже вийшла за межі України, і його готують представники багатьох народів, зокрема, литовці. Про те, як приготувати холодний борщ по-литовськи, розповіли на сторінці lanka_food в Instagram передають Патріоти України.

«На оригінальність рецепту не претендую, сама спробувала його вперше і покажу вам, як я його готувала. Поки шукала рецепт, побачила різноманітні рецепти і назви абсолютно різні. Але вирішила приготувати цей», — пише автор відео.

Холодний борщ по-литовськи

Інгредієнти
2 середніх варених буряки
3 огірки
4 яйця варених
зелень
сіль, перець
500 мл кефір
2−3 ст. л. сметани
500 мл води
3 зубчики часнику
Приготування
Всі інгредієнти потрібно натерти на тертку.
Посолити, поперчити, нарізати зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля).
Додати сметану, кефір й перемішати.
Потім влити воду, якою регулюється густота страви, приблизно 500 мл.
Можна додати сік лимона або лимонної кислоти.
Готовий борщ повинен постояти в холодильнику години три.
До столу подається з гарячою картоплею в прикуску.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...