Ідеальний сніданок: Дієтолог назвала найкорисніший продукт на осінь і зиму

Щоб заповнити дефіциту жирів в раціоні восени та взимку, нам потрібні корисні ненасичені жири. Тому завдання, розповіла дієтолог Марина Сергєєва в своєму Instagram, знайти продукти, багаті ненасиченими жирними кислотами, а саме омега-3. Не 6 і не 9. Печінка тріски - один з тих самих продуктів, який містить у великій кількості омегу-3, передають Патріоти України.

"

Коли ми не знаємо, корисний продукт чи ні, для початку треба розуміти його склад по БЖУ.

  • БЖУ печінки тріски - 4,2 / 65,7 / 1,2
  • Калорійність - 613 ккал на 100 г

Що бачимо: є трохи білка, багато жиру і практично немає вуглеводів. Нам підходить.

Далі дивимося, які вітаміни і мікроелементи містить:

  • Вітамін D, К, А, Е, В9, натрій, кальцій, фосфор, залізо, йод і омега-3.

Тобто, всі жиророзчинні вітаміни в складі є. Це дуже добре.

Найчастіші дефіцити, які зустрічаю в своїй практиці, це вітамін D, залізо, йод. Буде користь від печінки тріски? Звичайно, буде!

  • Але, бачимо високу калорійність. Якщо з'їсти 100 гр, це буде рівнозначно цілому прийому їжі. Тому, не захоплюємося. Користь величезна, але міру треба знати.

Як вживати печінку тріски?

"Я люблю намазати на хлібець, покласти зверху скибочку огірка і лист салату. На сніданок - ідеально. печінки тріски можна робити смачні паштети і салати з овочами. І найважливіше - вибрати якісну печінку тріски. Важливо, щоб вона була шматочками, а не у вигляді паштету з незрозумілим складомф".

Продукти, які не можна зберігати в холодильнику - втратять смак і стануть непридатними

неділя, 13 липень 2025, 8:30

Здавалося б, зберігання продуктів у холодильнику - найкращий спосіб продовжити їхню свіжість. Холод уповільнює процес псування, але далеко не всі продукти потребують таких низьких температур, передають Патріоти України. Помилки у зберіганні часто призв...

Пропускаєте сніданок? Ось що з вами станеться - шокуючі результати досліджень

неділя, 13 липень 2025, 8:15

Вчені з різних країн провели дослідження, які підтвердили, що регулярний пропуск сніданку може негативно впливати на психічне здоров’я людини. За результатами наукової роботи, відсутність ранкового прийому їжі підвищує ризик розвитку депресії, дратівли...