Ідеальний сніданок: Дієтолог назвала найкорисніший продукт на осінь і зиму

Щоб заповнити дефіциту жирів в раціоні восени та взимку, нам потрібні корисні ненасичені жири. Тому завдання, розповіла дієтолог Марина Сергєєва в своєму Instagram, знайти продукти, багаті ненасиченими жирними кислотами, а саме омега-3. Не 6 і не 9. Печінка тріски - один з тих самих продуктів, який містить у великій кількості омегу-3, передають Патріоти України.

"

Коли ми не знаємо, корисний продукт чи ні, для початку треба розуміти його склад по БЖУ.

  • БЖУ печінки тріски - 4,2 / 65,7 / 1,2
  • Калорійність - 613 ккал на 100 г

Що бачимо: є трохи білка, багато жиру і практично немає вуглеводів. Нам підходить.

Далі дивимося, які вітаміни і мікроелементи містить:

  • Вітамін D, К, А, Е, В9, натрій, кальцій, фосфор, залізо, йод і омега-3.

Тобто, всі жиророзчинні вітаміни в складі є. Це дуже добре.

Найчастіші дефіцити, які зустрічаю в своїй практиці, це вітамін D, залізо, йод. Буде користь від печінки тріски? Звичайно, буде!

  • Але, бачимо високу калорійність. Якщо з'їсти 100 гр, це буде рівнозначно цілому прийому їжі. Тому, не захоплюємося. Користь величезна, але міру треба знати.

Як вживати печінку тріски?

"Я люблю намазати на хлібець, покласти зверху скибочку огірка і лист салату. На сніданок - ідеально. печінки тріски можна робити смачні паштети і салати з овочами. І найважливіше - вибрати якісну печінку тріски. Важливо, щоб вона була шматочками, а не у вигляді паштету з незрозумілим складомф".

Ви будете здивовані ТОП-5 корисних властивостей кисломолочного сиру, про які мало хто знає

вівторок, 23 квітень 2024, 17:30

Кисломолочний сир за рахунок вмісту білка, вітамінів та мінералів здатен протистояти процесам старіння організму, передають Патріоти України. Напевно, в кожному холодильнику української родини є цей універсальний, смачний і дуже корисний продукт. Його ...

А ви це знали? Для чого досвідчені господині солять лимони

вівторок, 23 квітень 2024, 17:09

Солені лимони на перший погляд - це якась дикість, але якщо розібратися, то витрата грошей зовсім не марна. Цікаво, що при цьому в лимонний розсіл додають перець або інші спеції та прянощі, а також ароматні трави, лаванду, наприклад. Так для чого це і ...