Щоб заповнити дефіциту жирів в раціоні восени та взимку, нам потрібні корисні ненасичені жири. Тому завдання, розповіла дієтолог Марина Сергєєва в своєму Instagram, знайти продукти, багаті ненасиченими жирними кислотами, а саме омега-3. Не 6 і не 9. Печінка тріски - один з тих самих продуктів, який містить у великій кількості омегу-3, передають Патріоти України.
"
Коли ми не знаємо, корисний продукт чи ні, для початку треба розуміти його склад по БЖУ.
Що бачимо: є трохи білка, багато жиру і практично немає вуглеводів. Нам підходить.
Далі дивимося, які вітаміни і мікроелементи містить:
Тобто, всі жиророзчинні вітаміни в складі є. Це дуже добре.
Найчастіші дефіцити, які зустрічаю в своїй практиці, це вітамін D, залізо, йод. Буде користь від печінки тріски? Звичайно, буде!
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...