
Буряк належить до тих коренеплодів, яким потрібне тривале варіння до повного приготування. Залежно від розміру овоча процес може займати від 30 хвилин до півтори години і більше, передають Патріоти України.
Час варіння буряка до готовності
Буряк вагою до 50 г повністю звариться максимум за 30 хвилин, коренеплоду з масою до 100 г для цього буде потрібно вже 45 хвилин, екземпляри до 200 г будуть варитися приблизно 1 годину 15 хвилин, а гігантам під 300 г для повної готовності може не вистачити і 1,5 годин.
Процес приготування буряка додатково затягнеться, якщо спочатку каструля була заповнена холодною водою. Також до збільшення тривалості варіння може призводити низький вміст крохмалю в поєднанні з високою концентрацією клітковини в використовуваних коренеплодах.
Для прискорення часу варіння вибирайте приплюснуті коренеплоди з тонкою шкіркою. Коли вода закипить, покладіть в неї 1 ст. л. рослинної олії.
Як зварити буряк в целофановому пакеті в каструлі
Не подобається характерний буряковий аромат під час варіння, не хочеться постійно відмивати каструлю після приготування цього коренеплоду, тоді зверніть увагу на оригінальний спосіб варіння в пакеті:
Буряк, відварений в пакеті, має більш насичений смак і аромат, зберігає яскравий колір м'якоті, не стає водянистим при тривалому виварюванні.
Як приготувати буряк в мікрохвильовці в пакеті
За наявності в будинку мікрохвильової печі отримати готовий відварний буряк можна в рази швидше, ніж при традиційному способі варіння в каструлі:
Буряк повністю готовий. Залишається тільки вийняти його з пакета, очистити, нарізати або натерти залежно від обраної для приготування страви.
Нещодавнє японське дослідження показало, що екстракт насіння чорного кмину може стати потужним союзником у боротьбі із захворюваннями, пов’язаними з ожирінням. Зокрема, він допомагає знижувати рівень холестерину та покращує стан серцево-судинної систем...
Яйця - справжня скарбниця вітамінів та поживних речовин. Однак тривалий час ходили чутки, що часте їхнє вживання підвищує рівень холестерину. Чи це правда? Дієтолог Бартек Кульчинський пояснює останні наукові дані, передають Патріоти України. За словам...