Є кілька секретів: Як швидко зварити великий червоний буряк

Буряк належить до тих коренеплодів, яким потрібне тривале варіння до повного приготування. Залежно від розміру овоча процес може займати від 30 хвилин до півтори години і більше, передають Патріоти України.

Час варіння буряка до готовності

Буряк вагою до 50 г повністю звариться максимум за 30 хвилин, коренеплоду з масою до 100 г для цього буде потрібно вже 45 хвилин, екземпляри до 200 г будуть варитися приблизно 1 годину 15 хвилин, а гігантам під 300 г для повної готовності може не вистачити і 1,5 годин.

Процес приготування буряка додатково затягнеться, якщо спочатку каструля була заповнена холодною водою. Також до збільшення тривалості варіння може призводити низький вміст крохмалю в поєднанні з високою концентрацією клітковини в використовуваних коренеплодах.

Для прискорення часу варіння вибирайте приплюснуті коренеплоди з тонкою шкіркою. Коли вода закипить, покладіть в неї 1 ст. л. рослинної олії.

Як зварити буряк в целофановому пакеті в каструлі

Не подобається характерний буряковий аромат під час варіння, не хочеться постійно відмивати каструлю після приготування цього коренеплоду, тоді зверніть увагу на оригінальний спосіб варіння в пакеті:

  1. Ретельно промийте коренеплоди, видаліть весь налиплий на них бруд і обсушіть паперовим рушником. Хвостики і шкірку обрізати не потрібно.
  2. Візьміть целофановий пакет, покладіть в нього вимиті овочі і 1 ч. л. цукрового піску. Цукор додають для того, щоб буряк в процесі варіння не втратив свій насичений колір. Щільно зав'яжіть пакет, попередньо випустивши з нього повітря.
  3. У каструлю з уже киплячою водою акуратно покладіть пакет з буряком. Продовжуйте варіння залежно від розмірів коренеплодів від 25 до 60 хвилин.
  4. Щоб овочі швидше охололи, а шкірка легше зійшла при чищенні, відразу після закінчення варіння прямо в зав'язаному пакеті занурте буряк в холодну воду. Приблизно через 5 хвилин він досить охолоне для того, щоб його можна було використовувати за прямим призначенням.

Буряк, відварений в пакеті, має більш насичений смак і аромат, зберігає яскравий колір м'якоті, не стає водянистим при тривалому виварюванні.

Як приготувати буряк в мікрохвильовці в пакеті

За наявності в будинку мікрохвильової печі отримати готовий відварний буряк можна в рази швидше, ніж при традиційному способі варіння в каструлі:

  1. Ретельно промийте буряк з щіткою, видаляючи з поверхні весь налиплий бруд. Залиште шкірку, хвостик можна відрізати.
  2. Ножем або зубочисткою виконайте в коренеплоді з різних сторін 5-7 невеликих отворів. Великий буряк краще відразу розрізати на 2-4 частини.
  3. Підготовлені овочі складіть в целофановий пакет, випустіть з нього повітря, гарненько зав'яжіть і покладіть в скляну чашу СВЧ.
  4. Увімкніть мікрохвильовку на 10 хвилин на максимальну потужність. При потужності в 80% час варіння збільшиться приблизно до 15 хвилин.

Буряк повністю готовий. Залишається тільки вийняти його з пакета, очистити, нарізати або натерти залежно від обраної для приготування страви.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...