Буряк належить до тих коренеплодів, яким потрібне тривале варіння до повного приготування. Залежно від розміру овоча процес може займати від 30 хвилин до півтори години і більше, передають Патріоти України.
Час варіння буряка до готовності
Буряк вагою до 50 г повністю звариться максимум за 30 хвилин, коренеплоду з масою до 100 г для цього буде потрібно вже 45 хвилин, екземпляри до 200 г будуть варитися приблизно 1 годину 15 хвилин, а гігантам під 300 г для повної готовності може не вистачити і 1,5 годин.
Процес приготування буряка додатково затягнеться, якщо спочатку каструля була заповнена холодною водою. Також до збільшення тривалості варіння може призводити низький вміст крохмалю в поєднанні з високою концентрацією клітковини в використовуваних коренеплодах.
Для прискорення часу варіння вибирайте приплюснуті коренеплоди з тонкою шкіркою. Коли вода закипить, покладіть в неї 1 ст. л. рослинної олії.
Як зварити буряк в целофановому пакеті в каструлі
Не подобається характерний буряковий аромат під час варіння, не хочеться постійно відмивати каструлю після приготування цього коренеплоду, тоді зверніть увагу на оригінальний спосіб варіння в пакеті:
Буряк, відварений в пакеті, має більш насичений смак і аромат, зберігає яскравий колір м'якоті, не стає водянистим при тривалому виварюванні.
Як приготувати буряк в мікрохвильовці в пакеті
За наявності в будинку мікрохвильової печі отримати готовий відварний буряк можна в рази швидше, ніж при традиційному способі варіння в каструлі:
Буряк повністю готовий. Залишається тільки вийняти його з пакета, очистити, нарізати або натерти залежно від обраної для приготування страви.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...