
Варені яйця можуть здатися простими у приготуванні, але приготувати їх правильно, ідеально з ніжним жовтком та шкаралупою, яку легко чистити, може бути напрочуд складно, передають Патріоти України.
Еліз Бауер з Simply Recipes поділилася кількома порадами експертів, які допоможуть вам щоразу отримувати ідеальні зварені круто яйця. Один напрочуд ефективний трюк – це крижана ванна, незвичайний крок, який допомагає досягти абсолютного результату.
Занурення яєць у крижану воду після їх приготування допоможе зупинити процес приготування та значно полегшить їх очищення. Холод призведе до невеликого стиснення яйця, що полегшить відділення шкаралупи від оболонки, яка оточує білок.
Експерт рекомендує залишити їх на кілька хвилин або доки вони не охолонуть. Раптове охолодження зберігає ніжну текстуру яйця. Білки залишаються твердими, але не гумовими, а жовтки — кремовими, а не крейдяними.
Без цього кроку залишкове тепло всередині яєць може продовжувати їх готувати, що призведе до пересмажених жовтків або жахливого зелено-сірого кільця, а також не дуже апетитного сірчаного запаху.
Це знебарвлення відбувається, коли сірка жовтка реагує з воднем у білку яйця, що зазвичай пов'язано з перекипанням або високим вмістом заліза у воді. Експерт пропонує використовувати яйця, яким від одного до двох тижнів, оскільки їх набагато легше чистити, ніж свіжі.
Хочете веселої гри? Виберіть очі, які найбільше привертають вашу увагу, і дізнайтеся, як ви впливаєте на інших та що приховує ваша особистість, передають Патріоти України. Цей тест із TikTok (@etherealminds) не науковий, але дуже популярний у соцмережа...
Наші нічні звички можуть сказати про нас значно більше, ніж здається. Нові дослідження свідчать: те, з якого боку ліжка людина спить, може бути пов’язане з особливостями її характеру. І саме лівосторонні сплячі демонструють набір дуже цікавих рис, пере...