Є маленький секрет - і вийдуть ніжні! Відбивні зі свинини - чудова м'ясна класика для кожного

Відбивна зі свинини - страва на всі випадки життя. Це ідеальний компонент до трансляції футбольного матчу і основна страва для святкової сімейної вечері. Як приготувати соковиті, ніжні і апетитні відбивні зі свинини в клярі, щоб близькі писали оди вашій майстерності? Всі деталі - у сьогоднішньому матеріалі, передають Патріоти України.

Свинина - найбільш легкозасвоюване м’ясо після баранини. Це цінне джерело вітамінів групи В, амінокислот, а також таких необхідних мінеральних речовин, як натрій, магній, кальції, залізо, фосфор, калій тощо.

Як приготувати відбивні зі свинини: 7 лайфхаків, які ви оціните

Смачні відбивні зі свинини — не проблема, якщо знати, як поводитися із м'ясом.

  1. Для того, щоб приготувати неймовірно ніжні биточки, рекомендуємо купувати cтегно, лопатку чи ошийок. Колір м’яса має бути природний світло-рожевим. Наявність невеликих вкраплень жиру обов’язкова. Вони будуть розтавати під час приготування, насичуючи страву соками.
  2. Цільний шматок свинини (не шматочки) важливо промити і просушити за допомогою паперового рушника. Інакше вода з мокрого м’яса знизить температуру смаження, а це небажано. Необхідно, аби карамелізація відбулася якнайшвидше. Лише таким чином вдасться зберегти соковитість страви.
  3. Якщо ви використовуєте охолоджене м’ясо, дайте йому близько години перед приготуванням постояти в умовах кімнатної температури.
  4. Відбивайте свинину легко і ніжно. Не вдавайтесь до крайнощів — м’ясо не має просвічуватися.
  5. Солити биточки зі свинини варто тоді, коли утворилася апетитна скоринка. Рекомендуємо віддати перевагу морській солі. Гарне м’ясо не потребує складних маніпуляцій, тому якщо йдеться про спеції, радимо обмежитись чорним свіжомеленим перцем.
  6. Аби отримати соковиті відбивні зі свинини на пательні, використовуйте панірування. навколо м’яса утвориться рум’яна скоринка, яка запобігатиме витіканню дорогоцінного соку. Класичні відбивні зі свинини в клярі із кокосовою чи мигдалевою стружкою виходять дуже яскраві, ніжні і насичені на смак. Відбивні у паніруванні з картопляних чипсів і рубленої зелені викличуть лавину смакових вражень. Здавалося б, звичайні елементи можуть приємно здивувати своєю глибиною та ідеальним поєднанням.
  7. Ваша мета — якомога швидше і ефективніше запечатати відбивну. Інакше кажучи, зробити так, аби свинина миттєво покрилася скоринкою, яка не дасть соку витекти зсередини. Тому безпосередньо перед приготуванням варто розжарити пательню.


Відбивна зі свинини на кістці з розмарином і грушами

Незважаючи на свою самодостатність, свинина чудово себе проявляє в найнеочікуваніших комбінаціях. Відбивна зі свинини з розмарином і грушами — одне із тих поєднань, які назавжди зайняли наші серця. Ми впевнені, що страва уособлює цілу філософію. Це неймовірна гра текстур. Це завжди багатогранність і об’єм смаку. Ви будете жадібно смакувати страву, і в гру вступить пікантна груша, ще більше підкреслюючи аромат і ніжність м’яса своїм смаком.

Інгредієнти для соковитих відбивних зі свинини:

  • 4 відбивних зі свинини на кістці;
  • 4 груші;
  • 1 склянка рису;
  • ½ лимона;
  • пучок свіжої кінзи;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • свіжомелений чорний перець;
  • сіль (в ідеалі — морська).

Для маринаду:

  • 1 червона цибулина;
  • 6 гілочок розмарину;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту;
  • ½ ч. л. кмину;
  • свіжомелений чорний перець;
  • сіль.

Відбивні зі свинини у духовці: етапи приготування

  1. Для маринаду подрібнити цибулю та часник. Додати листочки розмарину, оливкову олію, бальзамічний оцет, кмин, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішати.
  2. У розрізаних на 4 частини грушах вийняти серцевину.
  3. За допомогою паперового рушника прибрати з м’яса зайву вологу. Викласти відбивні одним шаром в глибоку жаростійку ємність, щедро полити маринадом. Між свининою покласти шматочки груш, і відправити страву в духовку, попередньо розігрівши її до 200°С.
  4. За 15 хвилин перевернути свинину таким чином, аби всі груші опинилися внизу. Зменшити температуру в духовій шафі до 180°С і запікати м’ясо протягом 30 хвилин. Потім накрити ємність харчовою фольгою і дати «перепочити» в теплому місці.
  5. Рис відварити у киплячій підсоленій воді. Готову крупу окропити лимонним соком та оливковою олією, посипати дрібно порубленою кінзою, додати морську сіль і свіжомелений чорний перець.
  6. Подавати відбивні зі свинини з рисом.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...