Є метод: Вчені розповіли, як швидко протверезіти

Учені-фізіологи Університету штату Іллінойс розповіли, як перемогти похмілля. Вони стверджують, що впоратися з неприємним станом допоможуть вітаміни групи В, передають Патріоти України.

Сила вітамінів

– Вітамін В6 допомагає швидше переробити алкоголь, стимулює активність печінки і має детоксикаційну дію. Встановлено, що 1200 міліграм цього вітаміну знижують симптоми похмілля у два рази. Вітамін В1 стимулює синтез ферменту ацетил-КоА, за допомогою якого завершується переробка етилового спирту до вуглекислого газу і води, – зазначив експерт Шейн Філліпс.

За словами вчених, найкраще вживати рідні вітаміни з водою. Водночас не варто приймати разом обидва вітаміни В1 і В6, оскільки організм засвоїть лише один. Перерва між ними має бути щонайменше чотири години.

Крім цього, фахівці рекомендують подбати про виведення токсинів з організму. Цього можна досягти за допомогою аскорбинки, яка містить вітамін С.

Як швидко протверезіти – поради

Щоб відновити сили та швидко протверезіти після великої кількості алкоголю, існує безліч народних і наукових способів. Один із найвідоміших – випити огіркового розсолу, хоча насправді, від похмілля більше допомагає капустяний.

  • Пийте чисту воду та напої, які допоможуть швидше нейтралізувати токсини та додати енергії. Наприклад, молочні продукти ( молоко, кефір), сік з апельсинів або граната з медом, томатний сік, фреш з яблук, моркви і селери тощо.
  • Влаштуйте сеанс ароматерапії. Ефірна олія м’яти корисна, якщо є нудота. Ви можете вдихати її аромат за допомогою аромалампи чи капнути кілька крапель ефірної олії м’яти на тканину. Або зробити чай зі свіжої або сушеної м’яти. Аналогічні властивості має також імбир.
  • Їжте продукти, багаті на електроліти, речовини, які відповідають за передачу електричних імпульсів у нашому тілі, підтримку водного балансу та регулювання різних функцій організму. Джерелами електролітів є банани, апельсини, виноград, помідори, шпинат, броколі, молоко, йогурт, сир, вівсянка, цільнозерновий хліб, ізюм, фініки, курага, а також горіхи та насіння.
  • Гуляйте! Прогулянка на свіжому повітрі або зарядка можуть значно поліпшити самопочуття.
  • Замовте сауну, лазню чи масаж. Ці процедури добре відновлюють сили, поліпшують кровообіг та позбавляють від токсинів.

Пам’ятайте, що організм кожної людини унікальний, тож наведені вище способи швидко протверезіти не можуть бути однаково ефективними для всіх. Важливо слухати своє тіло та дати йому час відновитися.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...