Є один секрет! Як приготувати пухку яблучну шарлотку без розпушувача та соди

Цьогоріч яблучний сезон по-особливому порадував кожну господиню: з урожаю яблук вже приготували вдосталь варення та десертів. Але якщо фруктів ще трохи лишилось - спечіть шарлотку, передають Патріоти України.

Універсальна та проста випічка, яка ніколи не набридне і стане в нагоді. Але навіть шарлотку важливо вміти правильно приготувати, щоб вона не впала та вийшла дуже пухкою. Кухар Олена Єрмоленко поділилася секретом приготування пухкої шарлотки без соди та розпушувача. Опубліковано в Instagram.

За словами експертки, весь секрет яблучної шарлотки у правильно збитих яйцях.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт великих + 4 шт малих
  • Яйця – 3 шт
  • Цукор – 1\2 ст
  • Борошно – 1\2 ст
  • Вершкове масло – 30 г
  • Кориц

Спосіб приготування:

1. Яблука почистити та порізати.

2. На пательню покласти вершкове масло та цукор. Дочекатись, поки цукор розтане.

3. Покласти яблука на корицю. Тушкувати 5 хвилин.

4. Тим часом білки відділити від жовтків.

5. Білки збити до стійкої піни і по одному ввести жовтки, не перестаючи збивати.

6. У три частини додати цукор та по 1 ст. л. борошно.

7. Форму для випікання змазати маслом.

8. Викласти яблука гіркою. В центр вилити тісто. При цьому важливо, щоб збиті білки та тісто не стояли тривалий час.

9. Випікати при температурі 180 градусів 25 хвилин.

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...