Є секрет! Чим натерти курку, щоб розкрити усі смакові якості м’яса

Запечена в духовці курка частенько є головною стравою на святковому столі, передають Патріоти України.

Проте, щоб курка вийшла соковитою та ніжною, потрібно знати кулінарні хитрощі, як м’ясо правильно приготувати.

Подробиці

Не будь-який маринад надасть м’ясу вишуканого смаку.

Рецепт №1

Щоб курка вийшла дуже соковитою та ароматною, ресторанні кухарі натирають її медом та поливають мандариновим соком.

Нашпиговують курку часником і часточками мандарину.

Запікають у фользі протягом 30 хвилин при температурі 170 градусів.

Рецепт №2

Можна натерти тушку діжонською гірчицею, прованськими травами, розмарином, часником та сіллю.

Такий рецепт вимагає попередньої обсмажування курки на сковороді.

Потім тушку запікають у духовці за температури 180 градусів.

Курка, запечена за цим рецептом, виходить дуже ароматною і з легкими східними нотками.

Рецепт №3

Смак курячого м’яса розкривається повністю, якщо натерти тушку шавлією, перцем, кмином та великою морською сіллю.

Курку поливають оливковою олією та лимонним соком і випікають протягом години при температурі 180 градусів. А якщо залишити курку в маринаді на годину в холодильнику, то смак м’яса стане ще ніжнішим.

Джерело: ПростоВей

Користь чи загроза для фігури? Що варто знати про вживання сиру

п’ятниця, 20 вересень 2024, 22:10

Сир є дуже популярним продуктом, який додають практично до всіх страв – від макаронів та омлетів до бутербродів і салатів. Існує величезна кількість різновидів сиру, тому його легко використовувати в раціоні, передають Патріоти України. Хоча сир має і ...

Забудете про проблему! Як назавжди позбутися неприємного запаху взуття

п’ятниця, 20 вересень 2024, 18:30

Від неприємного запаху ніг та взуття ніхто не застрахований. Цю проблему викликають бактерії, які є джерелом смороду. З ніг вони потрапляють у взуття, а вологе середовище сприяє їхньому розмноженню, через що виникає сморід. Однак є кілька простих, але ...