Є секрет для вау результату! Як замісити пухке та м’яке тісто для біляшів

Коли говорять про біляші, то найперше згадується про дієтологів. Вони кажуть, що те не можна їсти, передають Патріоти України.

В них багато олії, вони шкідливі та калорійні. Прихильники здорового харчування можуть про то казати, що хочуть, а біляші як всі як любили, так і будуть їх любити. Ділимось з вами рецептом тіста, яке буде м’яке та гарантовано пухке. Всього один маленький секрет.

Інгредієнти

Для приготування потрібні наступні продукти:

  • пресовані дріжджі — 25 г;
  • борошно — 500 г;
  • сіль — 1 ч.л.;
  • цукор — 1 ст.л.;
  • вода — 300 мл;
  • олія — 4 ст.л.

Як приготувати

Замішуємо дріжджове тісто. Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Зверніть увагу, що на сухих дріжджах опару не роблять. Змішують все і чекають, коли тісто підросте. На пресованих дріжджах перемішують дріжджі, цукор, теплу воду і чекають розчинення компонентів, а потім всипають 5 ст.л. борошна.

Сіль. Про неї окрема історія. Вона не дає піднятись пишному тісту. Так відбувається, бо сіль гальмує процес бродіння. Опара погана підіймається. Сіль рекомендується додавати пізніше разом з борошном.

Опара має постояти в теплому місці протягом 20 хвилин. Вона підросте, покриється бульбашками. Після цього можна додавати олію та просіяне борошно, сіль. Далі треба все замішати. Спочатку це роблять ложкою, а потім руками. В процесі вимішування тісто має перестати липнути до рук. Але довго це не роблять.

З готового тіста формують шар, кладуть в ємність та накривають харчовою плівкою. Лишають постояти протягом години у теплі.

Запам’ятайте, біляші люблять велику кількість олії. Якщо їх не поливати нею в процесі смаження, вони вийдуть сухими. Готуйте біляші правильно, тоді все буде виходити смачно.

Джерело: ПростоВей

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...