Дріжджі, які можна використовувати для замісу тіста, мають бути насамперед свіжими, передають Патріоти України.
Якісний продукт відрізняється характерним запахом – дріжджі мають приємний аромат з трохи помітною кислинкою.
Якщо ви сумніваєтеся у доброякісності продукту, перевірте дію дріжджів заздалегідь, приготувавши невелику порцію опари.
Коли опара буде готова, її слід присипати шаром борошна. Після цього поставте миску з опарою у тепле місце, щоб вона піднялась. Через 30 хвилин перевірте результат. Якщо борошно вкрилося тріщинами – все гаразд, дріжджі добрі і можна приступати до замішування великого обсягу тіста.
Якщо на поверхні тріщин немає, це свідчить про погану якість продукту, такі дріжджі не підходять для випічки.
Втім, упевнитися в придатності дріжджів можна ще простіше – помістіть їх в теплу воду і додайте трохи цукру. Якщо через 20-30 хвилин утворилася пишна «шапочка» – дріжджі активно працюють і на них можна ставити тісто.
У суспільстві побутує думка, що вживання алкоголю — це ознака слабкості, стресу чи шкідливої звички. Проте останні дослідження вчених, опубліковані, зокрема, у Psychology Today показують парадоксальну, але цікаву закономірність: люди з вищим інтелектом...
Пропонуємо новий тест на позу під час засипання. Сон — це одна з найзагадковіших і найважливіших частин нашого життя. У цей час наше тіло й розум відновлюються, але є ще щось цікаве: те, як ви тримаєте руки уві сні, може розкрити приховані риси вашої о...