Дріжджі, які можна використовувати для замісу тіста, мають бути насамперед свіжими, передають Патріоти України.
Якісний продукт відрізняється характерним запахом – дріжджі мають приємний аромат з трохи помітною кислинкою.
Якщо ви сумніваєтеся у доброякісності продукту, перевірте дію дріжджів заздалегідь, приготувавши невелику порцію опари.
Коли опара буде готова, її слід присипати шаром борошна. Після цього поставте миску з опарою у тепле місце, щоб вона піднялась. Через 30 хвилин перевірте результат. Якщо борошно вкрилося тріщинами – все гаразд, дріжджі добрі і можна приступати до замішування великого обсягу тіста.
Якщо на поверхні тріщин немає, це свідчить про погану якість продукту, такі дріжджі не підходять для випічки.
Втім, упевнитися в придатності дріжджів можна ще простіше – помістіть їх в теплу воду і додайте трохи цукру. Якщо через 20-30 хвилин утворилася пишна «шапочка» – дріжджі активно працюють і на них можна ставити тісто.
Православна церква України 30 січня за новим стилем вшановує пам'ять трьох видатних святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, а також священномученика Іполіта та Зінона Києво-Печерського. За старим стилем 30 січня церква згад...
Миття автомобіля важливе не тільки з естетичної точки зору, а й для збереження ресурсу транспортного засобу. За систематичне порушення правил виконання процедури можна жорстко поплатитися, передають Патріоти України. Досвідчений автомийник розповів про...