Є секрет! Як перевірити якість дріжджів, щоб не зіпсувати випічку

Дріжджі, які можна використовувати для замісу тіста, мають бути насамперед свіжими, передають Патріоти України.

Якісний продукт відрізняється характерним запахом – дріжджі мають приємний аромат з трохи помітною кислинкою.

Подробиці

Якщо ви сумніваєтеся у доброякісності продукту, перевірте дію дріжджів заздалегідь, приготувавши невелику порцію опари.

Коли опара буде готова, її слід присипати шаром борошна. Після цього поставте миску з опарою у тепле місце, щоб вона піднялась. Через 30 хвилин перевірте результат. Якщо борошно вкрилося тріщинами – все гаразд, дріжджі добрі і можна приступати до замішування великого обсягу тіста.

Якщо на поверхні тріщин немає, це свідчить про погану якість продукту, такі дріжджі не підходять для випічки.

Втім, упевнитися в придатності дріжджів можна ще простіше – помістіть їх в теплу воду і додайте трохи цукру. Якщо через 20-30 хвилин утворилася пишна «шапочка» – дріжджі активно працюють і на них можна ставити тісто.

Обличчя, скеля, дерево чи море? Побачене першим на картинці розкриє вашу таємницю

неділя, 21 грудень 2025, 8:12

Це зображення унікальне тим, що кожен бачить у ньому щось своє. Перше враження показує приховані риси характеру. Тест не має правильних чи неправильних відповідей - важливе ваше перше сприйняття, передають Патріоти України. Люди найчастіше бачать облич...

Ці звички заважають вам зростати - саме тому сильні люди їх уникають

неділя, 21 грудень 2025, 7:15

Психічно сильні люди не живуть без труднощів і проблем. Різниця полягає не в ідеальному житті, а в тому, як вони реагують на виклики. Вони свідомо формують свої щоденні звички, ухвалюють сміливі рішення та уникають поведінкових моделей, які позбавляють...