Є секрет! Як повернути рідку текстуру меду, що зацукрився

У кулінарних цілях потрібен виключно рідкий мед, тому що в такій формі його легко використовувати для приготування різних страв. Але мед з часом зацукровується, передають Патріоти України.

Використовувати у такому вигляді його неможливо. Перший спосіб, який, напевно, спаде на думку більшості господинь – відправити його до мікрохвильовки, щоб він знову став рідким. Та цього робити не варто. Так мед втратить свої корисні властивості, залишаючись просто смачною добавкою до страв.

Як зробити мед рідким без шкоди для поживних речовин.

Для цього потрібно взяти каструлю, в яку вільно поміститься банка з медом. Заповнити її водою і поставити на плиту на невеликий вогонь.

Помістити в каструлю банку з медом. Температура води в каструлі в процесі повинна нагріватися вище 40 градусів. У цей час під впливом води та вогню мед почне “відтаювати”.

Потрібно просто трохи помішувати його за допомогою ложки.
Не допускайте кипіння або підвищення температури, щоб не позбавити продукт корисних властивостей. Досить швидко мед знову стане рідким. І ви можете використовувати його для випічки смаколиків.

Все просто! Як прибрати неприємний запах із холодильника

середа, 10 грудень 2025, 18:45

Неприємний запах у холодильнику виникає швидко, навіть якщо холодильник регулярно мити й стежити за продуктами. Достатньо одного зіпсованого інгредієнта або відкритої упаковки, щоб усередині з’явився стійкий аромат, який не зникає одразу після прибиран...

Це справді працює! Як перестати заїдати стрес

середа, 10 грудень 2025, 17:45

Їсти, коли на роботі конфлікт, їсти, коли в сім'ї розлади та постійно заїдати будь-який стрес — з такою проблемою стикається кожна третя людина. Як результат ми отримуємо проблеми зі здоров'ям і зайву вагу. Експерти кажуть: не дозволяйте своїм емоціям ...