
Осінь - сезон смачних і ситних грибів. Дуже важливо при приготуванні - знати не тільки послідовність дій, а й як правильно смажити гриби, щоб вони не горіли і не перетворилися на кашу, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, як правильно приготувати смачні гриби.
Підготовка грибів
Очищення
Не мийте гриби, якщо вони не сильно забруднені. Замість цього протріть їх вологою серветкою або використовуйте маленьку щіточку, щоб видалити землю. Це важливо, оскільки гриби вбирають воду, через що можуть вийти водянистими і не підрум'яняться. Якщо ви все ж помили гриби, обов'язково ретельно просушіть їх паперовим рушником.
Нарізка
Наріжте гриби однаковими за розміром шматочками, щоб вони просмажилися рівномірно.
Як правильно смажити гриби
Висока температура
Використовуйте добре розігріту сковороду з олією на сильному або середньо-сильному вогні. Це дасть змогу волозі швидко випаруватися, і гриби почнуть смажитися, а не тушкуватися.
Невеликі порції
Не переповнюйте сковороду грибами. Якщо їх занадто багато, вони виділятимуть сік і тушкуватимуться. Смажити потрібно в один шар, щоб гриби отримали гарну золотисту скоринку. Якщо потрібно, смажте їх у кілька заходів.
Черговість
Спочатку обсмажте гриби. Дочекайтеся, поки вони віддадуть усю вологу та почнуть підрум'янюватися. Після цього можна додавати інші інгредієнти, наприклад, цибулю.
Коли солити
Соліть гриби в самому кінці смаження, коли вони вже підрум'янилися. Сіль витягує вологу, тому, якщо посолити гриби на початку, вони виділять багато соку і будуть тушкуватися.
Без кришки
Не накривайте сковороду кришкою. Під кришкою волога не випаровуватиметься, і гриби знову почнуть тушкуватися.
Час смаження
Залежно від розміру шматочків, зазвичай достатньо 6-10 хвилин, поки не з'явиться золотиста скоринка.
Через постійні удари російських терористів по енергосистемі нашої країни українців все більше цікавлять лайфхаки щодо того, як в умовах тривалого відключення світла не дати м'ясу та молоку зіпсуватися, передають Патріоти України. Але, виявляється, не м...
Кардіологи назвали напій, який варто пити щодня для підтримки здоров’я серця - зелений чай. За словами фахівців, він багатий на антиоксиданти, що зменшують запалення в організмі, покращують стан судин і можуть допомогти знизити артеріальний тиск, перед...