
Осінь - сезон смачних і ситних грибів. Дуже важливо при приготуванні - знати не тільки послідовність дій, а й як правильно смажити гриби, щоб вони не горіли і не перетворилися на кашу, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, як правильно приготувати смачні гриби.
Підготовка грибів
Очищення
Не мийте гриби, якщо вони не сильно забруднені. Замість цього протріть їх вологою серветкою або використовуйте маленьку щіточку, щоб видалити землю. Це важливо, оскільки гриби вбирають воду, через що можуть вийти водянистими і не підрум'яняться. Якщо ви все ж помили гриби, обов'язково ретельно просушіть їх паперовим рушником.
Нарізка
Наріжте гриби однаковими за розміром шматочками, щоб вони просмажилися рівномірно.
Як правильно смажити гриби
Висока температура
Використовуйте добре розігріту сковороду з олією на сильному або середньо-сильному вогні. Це дасть змогу волозі швидко випаруватися, і гриби почнуть смажитися, а не тушкуватися.
Невеликі порції
Не переповнюйте сковороду грибами. Якщо їх занадто багато, вони виділятимуть сік і тушкуватимуться. Смажити потрібно в один шар, щоб гриби отримали гарну золотисту скоринку. Якщо потрібно, смажте їх у кілька заходів.
Черговість
Спочатку обсмажте гриби. Дочекайтеся, поки вони віддадуть усю вологу та почнуть підрум'янюватися. Після цього можна додавати інші інгредієнти, наприклад, цибулю.
Коли солити
Соліть гриби в самому кінці смаження, коли вони вже підрум'янилися. Сіль витягує вологу, тому, якщо посолити гриби на початку, вони виділять багато соку і будуть тушкуватися.
Без кришки
Не накривайте сковороду кришкою. Під кришкою волога не випаровуватиметься, і гриби знову почнуть тушкуватися.
Час смаження
Залежно від розміру шматочків, зазвичай достатньо 6-10 хвилин, поки не з'явиться золотиста скоринка.
Наш спосіб життя значною мірою впливає на здоров’я серця. Деякі звички здаються безпечними, але насправді повільно руйнують серцево-судинну систему, передають Патріоти України. 1. Недостатній сон Хронічне недосипання підвищує ризик високого тиску, ожи...
Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...