Є секрет! Як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися

Варіння курячих яєць здається дуже простим завданням, проте багато хто стикається з тим, що вони погано чистяться. Цей неприємний момент пов’язаний з порушенням важливих правил приготування. Через це вони важко піддаються чищенню, передають Патріоти України.

Як правильно варити яйця, щоб вони легко чистилися: 3 головні секрети

Візьміть на замітку наступні 3 правила:

  • Температура. Не треба варити яйця, які ще хвилину тому стояли у холодильнику. Продукту не підуть на користь різкі перепади температур. Варто спочатку дочекатися, поки вони не стануть кімнатної температури й після цього можна приступати до варіння.
  • Час та місткість. Яйця повинні почуватися вільно, тому вибирайте каструлю якмога більше по розміру. Воду не забуваємо посолити. Щоб приготувати звичайні яйця для сніданку, варто зачекати 8 хвилин. Для салату варто збільшити час витримки на 2 хвилини.
  • Холодна вода. Після готовності яйця варто покласти в окрему місткість із холодною водою: це значно полегшить вам процес очищення.

До речі, мало хто знає про те, що найкориснішими для здоров’я є яйця, приготовані не круто. Для повної готовності їм варто залишити лише 4 хвилини.

Як італійці варять макарони: ТОП-4 правила, про які не варто забувати

неділя, 29 грудень 2024, 12:10

Ми часто обираємо для приготування макарони, коли немає часу заморочуватись над більш складною вечерею. Та краще обирайте пасту (з твердих сортів пшениці) яку так полюбляють італійці, передають Патріоти України. Італійські кухарі вважають, що паста є і...

Лише спробуйте! Цей інгредієнт не дасть потемніти картоплі у дерунах

неділя, 29 грудень 2024, 11:10

Якщо ви вже пробували готувати деруни, могли помітити їх здатність темніти. Проста страва, але має певний нюанс. Він пов’язаний із особливістю головного інгредієнта — картоплі. Розповімо декілька простих секретів, які дозволять зробити ваші деруни золо...