Є секрет! Як правильно варити квасолю, щоб вона не потемніла

Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа, передають Патріоти України.

Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі.

Подробиці

Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години.

Однак результат того вартий: ви отримаєте смачну, корисну та поживну страву. Але тільки в тому випадку, якщо під час приготування не було допущено грубих помилок.

Поширеною є помилка, через яку варена квасоля втрачає апетитний зовнішній вигляд.

Що не так

Деякі господині закривають або приривають каструлю кришкою під час варіння квасолі.

Здавалося б, ця дія сприятиме прискоренню приготування страви та швидкому розм’якшенню бобових.

Але насправді використання кришки – груба помилка. Якщо ви взялися за приготування квасолі, залиште посуд відкритим.

В іншому випадку бобові потемніють. Зовнішній вигляд готової страви не можна буде назвати апетитною.

Звичайно, що у цьому випадку квасоля навряд чи втратить свої корисні властивості. Ось тільки буро-коричневий відтінок, що з’явився, навряд чи сприятиме отриманню задоволення від трапези.

Ветеринар попереджає: Один поширений продукт може скоротити життя вашої собаки

неділя, 3 серпень 2025, 19:08

Один звичайний продукт харчування може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям у вашої собаки, передають Патріоти України. Ветеринар виявив, що один поширений корм може спричинити проблеми зі здоров’ям у вашої собаки в майбутньому. Незважаючи на те...

Цей напій не містить кофеїну, але заряджає енергією краще за каву!

неділя, 3 серпень 2025, 18:45

У світі здорового харчування з’явився новий фаворит - ройбуш. Його все частіше називають "африканським еліксиром довголіття", і не даремно. Цей ароматний, янтарний настій не лише смачний, а й напрочуд корисний. Чим ройбуш кращий за каву і чорний чай? Р...