Є секрет! Як правильно варити квасолю, щоб вона не потемніла

Варіння квасолі – досить довга та стомлива справа, передають Патріоти України.

Спочатку потрібно здійснити попереднє замочування бобових. Потім потрібно зварити квасолю у каструлі.

Подробиці

Варити квасолю потрібно щонайменше півгодини. А іноді й більше години.

Однак результат того вартий: ви отримаєте смачну, корисну та поживну страву. Але тільки в тому випадку, якщо під час приготування не було допущено грубих помилок.

Поширеною є помилка, через яку варена квасоля втрачає апетитний зовнішній вигляд.

Що не так

Деякі господині закривають або приривають каструлю кришкою під час варіння квасолі.

Здавалося б, ця дія сприятиме прискоренню приготування страви та швидкому розм’якшенню бобових.

Але насправді використання кришки – груба помилка. Якщо ви взялися за приготування квасолі, залиште посуд відкритим.

В іншому випадку бобові потемніють. Зовнішній вигляд готової страви не можна буде назвати апетитною.

Звичайно, що у цьому випадку квасоля навряд чи втратить свої корисні властивості. Ось тільки буро-коричневий відтінок, що з’явився, навряд чи сприятиме отриманню задоволення від трапези.

Бережіться! Кардіолог назвав два продукти, які підвищують ризик раку

неділя, 15 червень 2025, 23:10

Кардіолог попередив: два поширені продукти можуть повільно нас убивати, а більшість людей навіть не підозрюють, що щодня вживають їх у своєму раціоні. Про це пише Ukrhealth, передають Патріоти України. Лікар Ауреліо Рохас, відомий у TikTok під ім’ям @d...

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня

неділя, 15 червень 2025, 17:35

Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...