Є секрет! Як приготувати картоплю з хрусткою скоринкою, як у ресторані

У ресторанної картоплі смак та консистенція зовсім інші, якщо порівнювати із стравою, приготовленою в домашніх умовах, передають Патріоти України.

Приготовлений професіоналами овоч має приємну «хрустинку», домогтися якої при приготуванні їжі на власній кухні не виходить.

Подробиці

Справа в тому, що кухарі використовують одну хитрість, про яку багато господинь навіть не здогадуються.

Однак якщо знати цей лайфхак, то жодних труднощів із повторенням «ресторанної» страви вдома не виникне.

У чому полягає хитрість

Картоплю, як завжди, потрібно очистити від шкірки. У такому вигляді овоч вирушає у холодну воду. Уводі картопля має побувати близько семи хвилин.

Але є одразу три нюанси. Якщо не врахувати хоча б один із них, то хрумка скоринка навряд чи з’явиться.

По-перше, дуже низька температура: вода має бути практично крижаною.

По-друге, використовується солона вода. Тому не забудьте додати сіль у воду, в яку збираєтесь покласти картоплю.

По-третє, після завершення «водної процедури» овоч слід «обробити» рослинною олією.

У такому вигляді картопля викладається на лист і відправляється в духову шафу.

Психологічний тест: Перше, що ви побачите на малюнку, розкриє ваш справжній характер

неділя, 7 грудень 2025, 18:45

Хочете на хвилинку відволіктися та дізнатися про себе щось нове? Пропонуємо цікавий психологічний тест: погляньте на зображення і відповідайте, що ви помітили першим. Ваш вибір багато розповість про ваш характер, риси особистості та навіть ставлення до...

Хочете, щоб телефон не розряджався на морозі? Ось що не можна робити

неділя, 7 грудень 2025, 17:45

З настанням холодів багато власників смартфонів помічають, що акумулятори швидко втрачають заряд. Літій-іонні батареї не люблять низьких температур — вони втрачають ємність і розряджаються значно швидше, особливо при тривалому перебуванні на морозі. Що...