Є секрет! Як приготувати картоплю з хрусткою скоринкою, як у ресторані

У «ресторанної» картоплі смак та консистенція зовсім інші, якщо порівнювати із стравою, приготовленою в домашніх умовах, передають Патріоти України.

Приготовлений професіоналами овоч має приємну «хрустинку», домогтися якої при приготуванні їжі на власній кухні не виходить.

Подробиці

Справа в тому, що кухарі використовують одну хитрість, про яку багато господинь навіть не здогадуються.

Однак якщо знати цей лайфхак, то жодних труднощів із повторенням «ресторанної» страви вдома не виникне.

У чому полягає хитрість

Картоплю, як завжди, потрібно очистити від шкірки. У такому вигляді овоч вирушає у холодну воду. Уводі картопля має побувати близько семи хвилин.

Але є одразу три нюанси. Якщо не врахувати хоча б один із них, то хрумка скоринка навряд чи з’явиться.

По-перше, дуже низька температура: вода має бути практично крижаною.

По-друге, використовується солона вода. Тому не забудьте додати сіль у воду, в яку збираєтесь покласти картоплю.

По-третє, після завершення «водної процедури» овоч слід «обробити» рослинною олією.

У такому вигляді картопля викладається на лист і відправляється в духову шафу.

Джерело: ПростоВей

Ви могли це не знати! Продукти, які викликають сонливість і втому

середа, 24 грудень 2025, 18:12

Навіть корисні продукти можуть знизити вашу енергію, особливо коли ви проводите багато часу вдома. Найкраще уникати їх у першій половині дня, залишаючи для вечері, передають Патріоти України. Містить лактукарій, який має заспокійливу дію та може виклик...

Ви могли це не знати! ТОП-2 щоденні звички, які "вбивають" наш інтелект

середа, 24 грудень 2025, 17:27

Кожен обирає свій спосіб відпочинку: почитати книгу, або ж подивитися серіал. Проте експерти попереджають, що ваші щоденні звички мають значно потужніший вплив на наше здоров’я, ніж ми звикли вважати. Про це пише The Mirror. Університет Південної Австр...