Є секрет! Як приготувати картоплю з хрусткою скоринкою, як у ресторані

У «ресторанної» картоплі смак та консистенція зовсім інші, якщо порівнювати із стравою, приготовленою в домашніх умовах, передають Патріоти України.

Приготовлений професіоналами овоч має приємну «хрустинку», домогтися якої при приготуванні їжі на власній кухні не виходить.

Подробиці

Справа в тому, що кухарі використовують одну хитрість, про яку багато господинь навіть не здогадуються.

Однак якщо знати цей лайфхак, то жодних труднощів із повторенням «ресторанної» страви вдома не виникне.

У чому полягає хитрість

Картоплю, як завжди, потрібно очистити від шкірки. У такому вигляді овоч вирушає у холодну воду. Уводі картопля має побувати близько семи хвилин.

Але є одразу три нюанси. Якщо не врахувати хоча б один із них, то хрумка скоринка навряд чи з’явиться.

По-перше, дуже низька температура: вода має бути практично крижаною.

По-друге, використовується солона вода. Тому не забудьте додати сіль у воду, в яку збираєтесь покласти картоплю.

По-третє, після завершення «водної процедури» овоч слід «обробити» рослинною олією.

У такому вигляді картопля викладається на лист і відправляється в духову шафу.

Джерело: ПростоВей

Любите каву? Тоді прочитайте це - лікарі б’ють на сполох

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 13:07

Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...

Ви могли це не знати! Як довго можна використовувати туш, помаду і крем для обличчя

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 12:35

Косметичні засоби напряму контактують з нашою шкірою, тож можуть впливати на її здоров’я. Особливо, якщо не дотримуватись термінів придатності косметики, передають Патріоти України. Але який саме термін використання таких продуктів вважається безпечним...