Є секрет! Як приготувати картоплю з хрусткою скоринкою, як у ресторані

У «ресторанної» картоплі смак та консистенція зовсім інші, якщо порівнювати із стравою, приготовленою в домашніх умовах, передають Патріоти України.

Приготовлений професіоналами овоч має приємну «хрустинку», домогтися якої при приготуванні їжі на власній кухні не виходить.

Подробиці

Справа в тому, що кухарі використовують одну хитрість, про яку багато господинь навіть не здогадуються.

Однак якщо знати цей лайфхак, то жодних труднощів із повторенням «ресторанної» страви вдома не виникне.

У чому полягає хитрість

Картоплю, як завжди, потрібно очистити від шкірки. У такому вигляді овоч вирушає у холодну воду. Уводі картопля має побувати близько семи хвилин.

Але є одразу три нюанси. Якщо не врахувати хоча б один із них, то хрумка скоринка навряд чи з’явиться.

По-перше, дуже низька температура: вода має бути практично крижаною.

По-друге, використовується солона вода. Тому не забудьте додати сіль у воду, в яку збираєтесь покласти картоплю.

По-третє, після завершення «водної процедури» овоч слід «обробити» рослинною олією.

У такому вигляді картопля викладається на лист і відправляється в духову шафу.

Джерело: ПростоВей

Яку тварину ви побачили першою? Відповідь розкриє ваш характер

вівторок, 16 вересень 2025, 13:05

Кажуть, що перше, що ми помічаємо, може розповісти про приховані риси особистості. Психологи вважають: наша підсвідомість зберігає переконання, спогади та звички, які формують нашу поведінку, передають Патріоти України. Пропонуємо простий тест-картинку...

Як розпізнати брехуна: ТОП-10 сигналів, на які варто звернути увагу

вівторок, 16 вересень 2025, 12:35

Брехун зазвичай видає себе поведінкою, навіть якщо ви цього не помічаєте. Деякі люди відчувають фальш за інтуїцією, проте навіть без "шостого почуття" можна розпізнати неправду, спостерігаючи за дрібними жестами та поведінкою співрозмовника, передають ...