Є секрет! Як швидко приготувати смачне сало у прянощах

Сало для багатьох є улюбленим продуктом харчування, здатним швидко вгамувати голод, відновити сили та покращити стан здоров’я. Для українців сало – національний продукт, який залюбки всі ми майже щодня споживаємо, передають Патріоти України.

Рецептів якісного засолювання існує чимало, тому досвідчені господині намагаються експериментувати на кухні: адже завжди хочеться здивувати членів родини та гостей оригінальною стравою.

Подробиці

Наприклад, можна спробувати подати неймовірно смачне та ніжне сало у прянощах.

Як приготувати апетитну закуску.

Перелік продуктів

  • 1,5 кг якісного сала (краще домашнього);
  • три головки часнику для пікантності;
  • літр окропу;
  • 200 г звичайної кам’яної солі;
  • дві маленькі ложки суміші перців та копченої паприки;
  • кілька лаврових листочків.

Як готувати

Спочатку варто зайнятись підготовкою нашого апетитного розсолу. Для цього рецепту часник не потрібно пропускати через прес або рубати ножем: краще подрібнити продукт на слайси середнього розміру.

Вводимо до часнику вказану кількість солі, додаємо прянощі.

З’єднуємо компоненти окропом і обережно перемішуємо.

Сало варто поділити на порційні шматки середнього розміру. Вибираємо каструлю для приготування, кладемо лавровий лист, потім сало і вливаємо отриманий маринад.

Прикриваємо сало тарілкою і притискаємо чимось важким. Сало має постояти за кімнатної температури добу. Потім забираємо важкий предмет, перемішуємо розсіл і використовуємо звичайну кришку.

Відправляємо продукт у холодніше місце на 3 дні. Раз на день потрібно помішувати розсіл із салом.

Наприкінці готування прибираємо сало з маринаду, позбавляємося надлишку вологи за допомогою серветки або паперового рушника. Все ви можете смакувати.

Таке сало краще обгорнути харчовою плівкою та зберігати у морозилці.

Вся користь у шкірці? Дієтологи пояснили, чи безпечно їсти ківі без очищення

субота, 6 вересень 2025, 18:48

Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...